27-07-2020

La Paeria de Balaguer, a través del projecte 'De la mà: Acompanyament a la Gent Gran', atén actualment un total de 18 usuaris de Balaguer. Presta el servei un equip de 6 acompanyants contractats mitjançant el programa Treball als barris.

La Paeria de Balaguer, a través del projecte "De la mà: Acompanyament a la Gent Gran", atén actualment un total de 18 usuaris de Balaguer.

Aquest és un projecte que va néixer per promoure un envelliment actiu tenint en compte que cada cop hi ha més persones d’edat avançada que viuen soles.

Tot i que en la majoria dels casos són persones autònomes, ocasionalment necessiten ajuda en tasques quotidianes, com poden ser sortir a comprar, a passejar, anar al metge, o senzillament compartir un cafè i una conversa. Són tasques que es fan a través d'aquest programa i que alhora potencien la relació social i humana a banda de la mobilitat física.

Actualment, aquest servei el presta un equip de 6 acompanyants contractats mitjançant el programa Treball als barris, que són els encarregats d'atendre els 18 usuaris amb que compta el programa.

 

Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer la coordinadora d'aquest programa, Marta Cullerés, que també explica que un dels objectius aquest any és incrementar el nombre d'usuaris atesos respecte a l'any passat, i també el temps de prestació del servei per usuari, que actualment és de 3 hores setmanals.

El programa d’acompanyament és un servei gratuït, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i les inscripcions estan obertes a qualsevol persona major de 65 anys interessada en participar-hi.

Aquest projecte va començar el 2019 dins el programa Treball als Barris i després de la bona acollida que va tenir -tant per part de les persones usuàries com de les seves famílies- es va decidir donar-li continuïtat.

Les persones interessades es poden adreçar a la Paeria de Balaguer o trucar al telèfon 618795495.