14-09-2020

Centres educatius de Balaguer i comarca han iniciat aquest dilluns un nou curs escolar amb mesures de prevenció i protecció com el rentat de mans i ús de mascareta. A l'escola La Noguera l'inici ha coincidit amb l'estrena d'algunes millores.   

Els centres educatius de Balaguer i comarca han iniciat aquest dilluns un nou curs escolar amb mesures de prevenció i protecció com el rentat de mans, l'ús de mascareta i l'entrada esglaonada. 

Són algunes de les mesures que han estat imposades des de Salut i Educació de cara a aquest curs, que s'han sumat a les que cada centre ha decidit aplicar a partir del seu pla d'actuació. 

Un dels centres on a més d'aquestes mesures se n'han aplicat altres, com la reducció de ràtios a les aules, ha estat l'escola La Noguera. Jordi Palací, director de l'escola, ha destacat la il•lusió de començar el nou curs escolar, especialment aquest any després d'haver estat un llarg període sense poder compartir el dia a dia amb els nens. 

Palací ha parlat també a Ràdio Balaguer de la incertesa de la situació, que els ha portat a estar preparats per anar adaptant els protocols al dia a dia, amb mesures de prevenció i protecció, com la reducció dels grups estables i fixes de 16 a 18 alumnes, el marcatge d'itineraris als espais comuns de l'escola per evitar contactes, la sectorització dels patis i escalat d'horaris d'entrada i sortida, pendents sempre de les possibles orientacions que Salut i Educació puguin donar. 

Jordi Palací ha explicat també que les últimes setmanes han estat més accelerades en el cas de l'escola La Noguera a causa de les obres que s'han fet al centre aquest estiu. 

En aquest sentit ha expressat la seva satisfacció per aquestes millores demandades des de fa temps i que inclouen entre altres una consergeria oberta, uns nous banys a la planta baixa, l'ampliació de la sala de mestres i arranjament d'algun nou espai, així com l'ampliació també de la cuina i millora de la sonoritat del menjador.