17-09-2020

Aquest dijous s’ha fet visible a Balaguer la mobilització d’Alerta Vermella. Amb aquesta acció, el sector reclama que se'l deixi treballar i diu que és un dels més segurs en aquesta crisi sanitària

La mobilització internacional Alerta Vermella (#redalert) s’ha fet visible aquest dijous 17 de setembre amb una acció simultània a diferent ciutats de l’estat entre les quals Lleida i Balaguer. El moviment agrupa professionals de l'espectacle i la producció d'esdeveniments per alertar de la seva delicada situació i risc de "col·lapse" arran de la crisi sanitària.

Un altre dels objectius és instar el Govern i les Administracions Públiques a que prenguin mesures urgents per tal de garantir la supervivència del sector i a crear "de manera immediata" una taula sectorial on es defineixin les seves necessitats.

A Balaguer s'ha il·luminat la façana del Teatre Municipal i l'església de Santa Maria. Pel que fa a la concentració a Lleida s’ha fet a les 18.30 h davant de La Llotja on s’Han agrupat de forma esglaonada els tècnics i professionals amb grups de com a màxim deu persones i a les 21.30 h lectura d’un manifest a més s’ha il·luminat de color vermell el turó de la Seu Vell i La Llotja.

Amb aquesta acció coordinada els organitzadors volen fer visible també la seva professionalitat i ratificar que el seu és un entorn "que ha demostrat ser un dels més segurs en aquesta crisi sanitària".

En cas que no hi hagi una resposta positiva per part de les administracions i governs no es descarten noves mobilitzacions. De fet, el sector ja ha anunciat que el dia 30 de setembre s’unirà també a l'anomenat 'Global Day', per donar visibilitat a la situació delicada que travessen els professionals de l'espectacle i de la producció d'esdeveniments.