19-10-2020

Balaguer ha pujat aquest cap de setmana el seu risc de rebrot, que es duplica des de divendres fins un valor de 490. La comarca de la Noguera arriba a un valor de 670 punts. Catalunya també continua en ascens amb un valor de 438 punts. 

Balaguer ha pujat aquest cap de setmana el seu risc de rebrot, que es duplica des de divendres fins un valor de 490. Es tracta d'una pujada exponencial en que en les últimes 24 hores s'ha incrementat quasi 100 punts el risc. La velocitat de contagi també puja a 1.67. A Balaguer aquest cap de setmana s'han sumat una cinquantena de nous positius confirmats per PCR i torna a baixar la mitjana d'edat dels positius. 

A la comarca de la Noguera les dades encara són més altres, amb un risc de rebrot de 670 punts i un valor de la velocitat de contagi superior a 2. Aquestes dades venen donades per alguns casos puntuals com el de Preixens, que la setmana passada ja va demanar als veïns del nucli de les Ventoses que es confinessin, i que actualment marca un risc de rebrot de 8267 punts. 

A la regió sanitària de Lleida també es marca un nou ascens en els valors de risc i s'acosta als 500 punts. La regió dels Pirineus també puja en tots els valors. 

A Catalunya el risc de rebrot continua enfilant-se i aquest dilluns està en 438 punts. La taxa de transmissió o velocitat de contagi es manté. En les últimes 24 hores s'han detectat prop de 3.400 nous casos a Catalunya.