22-10-2020

Balaguer i la comarca de la Noguera dobleguen la corba de risc per la Covid-19 en les últimes hores i abaixen el risc de rebrot i velocitat de contagi. El descens es dona també a la Regió Sanitŕria de Lleida. Catalunya continua en augment. 

Balaguer i la comarca de la Noguera dobleguen la corba de risc per la Covid-19 en les últimes hores i abaixen el risc de rebrot i velocitat de contagi. La capital ha marcat un descens de quasi 50 punts i torna a un valor inferior a 500. També baixa lleugerament la velocitat de contagi. 

La comarca de la Noguera també doblega la corba i baixa dels 800 punts que es trobava ahir. A la comarca s'han declarat 15 nous positius, 2 dels quals a Balaguer. En tots dos casos ha començat a baixar el percentatge de proves PCR que surten positives. 

La Regió Sanitària de Lleida també baixa a les gràfiques i deixa el risc de rebrot per sota de 500, amb un valor de 474. El nombre d'hospitalitats, en canvi, continua encara en augment. Lleida ha reportat les darreres 24 hores 97 nous positius. La regió de l'Alt Pirineu també frens l'ascens i estabilitza les dades. 

A nivell de tota Catalunya, en canvi, el risc de rebrot puja 25 punts més i ja arriba als 566 punts. La taxa de transmissió també creix lleugerament. En les últimes hores s'han sumat quasi 4.000 nous positius. 

Pel que fa a l'afectació al centres educatius, un dia més pugen els grups escolars tancats que són 2.128 a Catalunya. A Balaguer són 6 els grups confinats, 5 d'ells a l'Institut Almatà, que declara actualment 90 persones confinades. 

A nivell de l'estat, Espanya s'ha convertit en el primer membre de la Unió Europea en superar el milió d'infectats. La comunitat autònoma amb més diagnosticats l'últim dia és Madrid, que n'aporta prop del 15% dels totals.