19-11-2020

L'escriptor balaguerí Pere Esteve i Yusta publica 'Jo vaig ser una nena robada', novelˇla que tanca la trilogia protagonitzada per Ňscar Palau, i que estŕ ambientada a Balaguer i la Sentiu de Sió entre altres

L'escriptor balaguerí Pere Esteve i Yusta publica la novel•la 'Jo vaig ser una nena robada'. Es tracta d'un nou relat que tanca la trilogia en que el balaguerí ha donat vida a Òscar Palau. 

L'apropiació indeguda d'una nena de dos anys a la població de la Sentiu de Sió, l'any 1938, porta al lector a conèixer com va ser la seva vida robada a la ciutat de Saragossa. La veurem créixer i fer-se dona, fins a convertir-se amb inspectora de la Policia Nacional.

El destí va voler que l'any 1978 fos destinada a la comissaria de Lleida, on haurà d'enfrontar-se a membres de l’extrema dreta lleidatana, i resoldre uns assassinats comesos l'any 1982 a Balaguer i a la Sentiu de Sió, on per un petit detall fortuït, descobrirà les seves autèntiques arrels. 

D'aquest argument i d'alguns detalls dels crims, n'ha parlat per Ràdio Balaguer l'autor, Pere Esteve. 

La novel•la està editada per Vivelibro i ja es pot adquirir en llibreries de Balaguer i en alguna plataforma digital. 

Pere Esteve ha explicat que el llibre estava acabat a la primavera, però en va endarrerir la sortida a l'espera d'una millora de la situació, que permetés fer-ne la presentació. Finalment ha estat aquesta setmana quan s'ha decidit treure'l a la llum sense presentació. 

Esteve ha explicat també que durant aquests mesos, ha tingut temps de treballar en una nova novel•la, ambientada a Bausen, i arrel d'uns fets que van passar en aquell indret al Segle IX. Esteve confia tenir-la a punt per al proper Sant Jordi, data en que acostuma a publicar les seves novel•les.