23-11-2020

El regidor de la CUP, Josep Maria Colea, acusa l'equip de govern de no treballar per la ciutadania sinó per l'interès propi i pel del partit, ERC. Afirma que no fan polítiques socials i que es desentenen de les necessitats del poble

En aquest sentit, Coela ha dit que el govern municipal es poc empàtic amb la situació de molts balaguerins i balaguerines i també amb el teixit comercial, associatiu i cultural. Una mostra d'aquesta no empatia, ha dit Josep Maria Colea, és l'increment dels sous de l'equip de govern i la feina que fan alguns regidors, a qui ha acusat d'estar treballant “al servei de la persona (en referència al paer en cap) que els ha obert la mamella, al servei del partit i de les necessitats de l'equip de govern”.

En el ple de la setmana passada, el regidor de la CUP  es va mostrar en contra que l'equip de govern decidís utilitzar el romanent de tresoreria per "arreglar el desgavell pressupostari que arrosseguen des de fa anys" i no per facilitar la recuperació econòmica, social i cultural, que és l'esperit, va dir i ha reiterat avui, del que pretèn l'Estat amb la suspensió de les regles fiscals perquè les entitats locals puguin fer ús dels seus romanents.

En un altre ordre de coses, pel que fa als pressupostos participatius, en fase de votació de les propostes fins al 30 de novembre, el regidor de la CUP ha retret al govern municipal que mai hagi convocat la comissió tècnica que es va crear en el seu dia i de la qual formen part els diferents grups municipals. Assegura també que no són els seus pressupostos participatius tal i com estan plantejats i desenvolupats.

Colea, d'altra banda, ha acusat l'equip de govern de no haver complert els acords socials que van pactar les dues formacions per aprovar els comptes del 2018, entre ells, una partida de 50.000 euros per ajudar les famílies amb problemes per pagar l'IBI, ajuts pels medicaments o un Pla Educatiu d'Entorn, entre altres. Colea també s’ha mostrat segur que l’equip de govern no tornarà a posar en marxa la Taula d’Emergència, la qual, ha dit, han buidat de contingut.