01-12-2020

Salut farà un cribratge massiu el proper cap de setmana a Balaguer. Per poder-se fer la prova els interessats s’hauran de registrar prèviament a la Paeria o al web cribratges.balaguer.cat . La prova la poden fer les persones asimptomàtiques majors de 16

El Departament de Salut farà un cribratge massiu el proper cap de setmana a Balaguer. Per poder-se fer la prova, els interessats s’hauran de registrar prèviament a la Paeria accedint a cribratges.balaguer.cat. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que diu que hi haurà grups de 40 persones cada mitja hora i que amb el registre previ el que es pretén és evitar que hi hagi les aglomeracions que s’han produït en altres localitats quan s’han fet cribratges massius.

La prova se la poden fer les persones asimptomàtiques i majors de 16 anys i des de la Paeria fan una crida a que se la facin, sobretot, els familiars de persones que puguin estar en risc de contagi com, per exemple, els familiars de persones que treballen en residències o al CAP. Segons el paer en cap, es tracta de poder aturar les cadenes de contagi.

Les proves es faran mitjançant un test ràpid d´antígens al pavelló Inpacsa de 9 a 13 h i 15 a 19 h i estan adreçades a persones, com sentíem abans, sense símptomes de covid-19 de més de 16 anys. Ho reitera en aquest cas, la referent de comunitària i infermera del CAP de Balaguer, Neus Arola, que també assenyala que l’objectiu és arribar al màxim de població possible per detectar quan asimptomàtics hi ha.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, d’altra banda, parla d’una plena col•laboració amb el Departament de Salut no només en aquesta ocasió sinó sempre que ha fet falta. En aquest cas, el paer parla d’una col•laboració conjunta en què el Departament aporta l’equip mèdic mentre que la resta de l’operatiu i la cessió de l’espai va a càrrec de la Paeria.

La prova és gratuïta i el resultat i es comunicarà en 15 minuts.

Per fer-se la prova només caldrà facilitar a l’hora de fer la inscripció prèvia el nom, cognoms, adreça telèfon de contacte i la Targeta sanitària individual (TSI).

Les persones que tinguin dificultats per fer el registre de forma telemàtica poden trucar a la Paeria de Balaguer on una persona els farà la inscripció.

D’altra banda, destacar també que durant els dos dies els ciutadans que vulguin anar a fer-se la prova podran accedir al pavelló Inpacsa amb el bus urbà de forma totalment gratuïta.