02-12-2020

Els cribratges massius del proper cap de setmana a Balaguer es faran al pavelló Molí de l’Esquerrà i no al pavelló Inpcasa, com s’havia previst inicialment. La Paeria ha canviat la ubicació per qüestions de mobilitat i accés i també climàtiques

El cribratge massiu que el proper cap de setmana farà el Departament de Salut a Balaguer tindrà lloc, finalment, al pavelló Molí de l’Esquerrà i no al pavelló Inpcasa, com s’havia previst inicialment. El canvi obeeix a qüestions de mobilitat i accés i també climàtiques. Segons ha explicat a Ràdio Balaguer el paer de Governació, Afers Socials i Participació, Kevin Bruque, el pavelló Molí de l’Esquerrà permet una major facilitat d’accés, entrades i sortides diferenciades i, a més, és un espai, diu, més fàcil de calefactar.

Recordem que per poder-se fer la prova, els interessats s’han de registrar prèviament a la Paeria accedint a cribratges.balaguer.cat. Hi haurà grups de 40 persones cada mitja hora i el que es pretén amb el registre previ és evitar que hi hagi les aglomeracions que s’han produït en altres localitats quan s’han fet cribratges massius.

La prova se la poden fer les persones asimptomàtiques i majors de 16 anys i des de la Paeria fan una crida a que se la facin, sobretot, els familiars de persones que puguin estar en risc de contagi com, per exemple, els familiars de persones que treballen en residències o al CAP.

Les proves es faran mitjançant un test ràpid d´antígens al pavelló Molí de l’Esquerrà de 9 a 13 h i 15 a 19 h tant dissabte com diumenge.

La prova és gratuïta i el resultat i es comunicarà en 15 minuts.

Per fer-se la prova només cal facilitar a l’hora de fer la inscripció prèvia el nom, cognoms, adreça, telèfon de contacte i la Targeta sanitària individual (TSI).

Les persones que tinguin dificultats per fer el registre de forma telemàtica poden trucar a la Paeria de Balaguer on una persona els farà la inscripció.