14-01-2021

Balaguer frena l'ascens del risc de rebrot i aconsegueix rebaixar-lo en 6 punts. TambÚ baixa aquest valor a la comarca de la Noguera. La regiˇ sanitÓria de Lleida continua en xifres ascendents, com la mitjana catalana que frega ja els 700 punts

Balaguer frena l'ascens del risc de rebrot que s'havia donat durant els últims dies i aconsegueix rebaixar aquest indicador de referència en 6 punts, fins un valor de 879. També estabilitza la velocitat de contagi, que és actualment de 1.93. Tot plegat després de registrar 11 nous positius les últimes 24 hores, i incrementar també el nombre de persones vacunades fins a 383, gràcies a la vacunació les últimes hores de tot el personal del centre d'atenció primària. 

A la comarca de la Noguera s'ha reduït en 20 punts el risc de rebrot, que és actualment de 659, i també s'ha trencat la tendència a l'alça de la velocitat de contagi de la malaltia. Pel que fa als municipis més afectats, milloren les dades a la majoria, com en el cas de Montgai, amb un descens marcat als indicadors de risc. El nombre de persones vacunades s'incrementa fins a 813 a la comarca, després de les vacunacions massives de les últimes hores a les residències d'Os de Balaguer i Àger. 

La regió sanitària de Lleida ascendeix un dia més al risc de rebrot i a la velocitat de contagi. El primer dels indicadors s'acosta a un valor de 600, que tot i ser alt, es troba per sota de la mitjana catalana. Al Pirineu s'estabilitzen les dades i s'atura el descens dels últims dies. El nombre de persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha baixat a 195 aquest dijous, 5 menys que dimecres. Segons dades del Departament de Salut, en canvi, les UCI han registrat un increment de pacients crítics i han passat de 13 a 15, respecte al dia anterior. 

A Catalunya la velocitat de propagació ha pujat a 1,32 aquest dijous, cinc centèsimes més que fa 24 hores. El risc de rebrot també puja, ho fa 39 punts, fins als 696. S'ha informat de 122 noves morts i hi ha 40 pacients ingressats més.