Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerParticipaciˇ a les promocions del "FENT RUTA".


Concurs:

En aquest apartat podeu participar al concurs del
Fent Ruta.
NomÚs es permet una participaciˇ per persona, associada al seu DNI o NIE, essent vÓlida nomÚs la primera participaciˇ.El Centre d'Observaciˇ de l'Univers (COU), instalĚlaciˇ que gestiona el Consell Comarcal de la Noguera, ha tornat a batre l'any 2018 el nombre de visitants situant-los en 35.000La notÝcia ha coincidit amb els 10 anys de la inauguraciˇ del Centre, que s'ha convertit en un dels equipaments turÝstics mÚs importants de la comarca.

Aquests mesos de gener i febrer el COU estarÓ tancat, per˛ obrirÓ les protes al mes de marš. Volem que els o´ents del Fent Ruta puguin ser els primers d'anar-hi per descobrir les novetats de la nova temporada. Per aix˛ tenim tres entrades dobles. Durant tot el febrer hi podreu participar, i tindreu tota la temporada per gaudir del pack 2x1.

Per˛ ens haureu de respondre les segŘents preguntes:PRIMERA PREGUNTA

Aquests dies han comenšat a Balaguer els actes de l'Any dels Llops. Un dels actes d'aquest mes de febrer Ús la visita a la Casa Canal, actualment un important museu sobre la transformaciˇ de la Plana d'Urgell durant la segona meitat del segle XIX grÓcies a la construcciˇ del Canal d'Urgell. Sˇn els Espai Cultural dels Canals d'Urgell. Per˛ d'on treu l'aigua el Canal d'Urgell?

SEGONA PREGUNTA

Dins de l'Any dels Llops tambÚ estÓ prevista una xerrada sobre el Manel Girona, un dels impulsors i finanšadors de la construcciˇ del Canal. Manel Girona va rebre a primers del segls XX el reconeixement de la nostra ciutat batejant amb el seu nom una plaša del centre hist˛ric, que es va dir Plaša de Manuel Girona, fins que als anys 30 es va recuperar el nom original. De quina plaša del centre hist˛ric estem parlant?

TERCERA PREGUNTA

Una de les activitats de la que us hem parlat a l'agenda Ús una visita guiada per descobrir les petjades de dinosaure que es troben a Basturs, una visita en ruta que tindrÓ lloc el matÝ del diumenge 10 de febrer, organitzades pel Museu de la Conca DallÓ.
Ens sabrÝeu dir on es troba situat aquest museu?


Les vostres dades de participaciˇ:En l'anterior concurs preguntÓvem:

Castellˇ de Farfanya era un dels llocs d'estiueig i esbarjo dels comtes d'Urgell. I quan el darrer comte va perdre la guerra, i el nou rei va suprimir el comtat d'Urgell, va repartir totes les propietats de la Casa d'Urgell entre els nobles que l'havien ajudat durant la guerra. Per aix˛ a Castellˇ passarien a ser vassalls d'una nova famÝlia noble, de la que encara se'n conserva el palau.
Quina Ús aquesta coneguda nissaga aristocrÓtica?
La resposta correcta Ús: els ducs d'Alba.

Tant Castellˇ de Farfanya com Linyola estan unides per un important camÝ de pelegrinaciˇ que tambÚ passa per Balaguer.

Sabeu dir-nos quin Ús aquest camÝ turÝstic i de pelegrins que uneix el Castell del Remei, Linyola, Balaguer i Castellˇ de Farfanya?
La resposta correcta Ús: el CamÝ de Sant Jaume MontserratÝ.

Els guanyadors han estat:
Val 2x1 per a fer la visita guiada a Castellˇ de Farfanya:
Val 2x1 per a fer la visita enoturÝstica al celler modernista del Castell del Remei:
Segons el previst a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), els informem que les seves dades personals seran objecte de tractament per RÓdio Balaguer.
També els informem que en qualsevol moment tenen dret al seu accés, rectificació, cancel·lació o oposició de les dades, mitjançant escrit, juntament amb l’acreditació de la seva identitat al següent correu electrònic: webmaster@radiobalaguer.catLlic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt