Agricultura anuncia un protocol amb el sector per minimitzar el risc de micotoxines en els grans de panís.
El Departament d'Agricultura està treballant conjuntament amb el sector per elaborar un protocol que minimitzi el risc que suposa el contingut de micotoxines en els grans de panís, un dels problemes més importats que han d'afrontar els productors i transformadors per la toxicitat que suposa i perquè aquestes toxines causades per fongs no es degraden en les diferents fases de la cadena. Ho ha anunciat aquest dijous la cap del Servei d'Alimentació Animal i Seguretat Alimentària de la conselleria, Mili Voltes, durant la inauguració de la XVI Jornada del Panís, que ha donat el tret de sortida al programa tècnic de la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb la participació d'unes 200 persones. Segons informa Fira de Mollerussa, Voltes ha recordat que des del mes d'agost passat hi ha hagut tres alertes per micotoxines amb partides de blat de moro que porten a "extremar totes les precaucions" i també els controls per fer una detecció ràpida. Així mateix, la cap del Servei del DARP ha afegit que el protocol que s'està elaborant es farà arribar al sector "tan aviat com estigui acabat".
Segons el comunicat de Fira de Mollerussa, a banda de conscienciar i aprofundir en els problemes i danys que les micotoxines comporten tant al sector productor com al transformador i ramader, la jornada ha incidit també en mesures que ajudin a reduir aquest contingut en totes les fases de la cadena productiva, des de la sembra del panís fins que s'incorpora al pinso per a l'alimentació animal.