Agricultura crea i coordina un Grup de Treball per fomentar el diàleg amb el sector del conill.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha creat un Grup de Treball per fomentar el diàleg permanent amb el sector de conill i establir canals de comunicació entre els diferents operadors de la cadena i l'Administració. Així ho ha explicat la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, en el marc de la Taula sectorial del Conill, que va tenir lloc ahir a la tarda a la seu d'Agricultura a Barcelona.
Amb aquest objectiu, i donant resposta al compromís del DARP amb el sector, el Departament ha posat a disposició la figura d'una coordinadora, que s'encarrega d'organitzar el funcionament del Grup de Treball, que permet tractar de manera conjunta i àgil aquelles qüestions que afecten actualment el sector, buscant punts de trobada que facilitin les sinergies necessàries que ajudin a superar l'actual conjuntura de crisi.
El Grup de Treball, l'integren representants dels productors, FACC (Federació d'Associacions de Cunicultors de Catalunya) i ACC (Associació de Cunicultors de Catalunya); dels escorxadors, ASSOCAT (Associació d'Escorxadors d'Aviram i Conills de Catalunya); de l'ASFAC (Associació Catalana de Fabricants de Pinso); dels sindicats agraris UP (Unió de Pagesos), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), i del DARP (encapçalat per la coordinadora).
A la reunió d'ahir es va anunciar també la posada en marxa d'un Pla estratègic de promoció del consum de la carn de conill a Catalunya. El cost d'elaboració d'aquest pla anirà a càrrec del DARP.
D'altra banda, es va informar que a partir del proper 1 de gener, un cop aprovat el programa anual d'actuació estadística, serà obligatori que els escorxadors aportin dades de preu i volum de matança per al seu posterior tractament estadístic. Es tracta d'una mesura que ha de servir per donar una major transparència al mercat i que es començarà aplicant als sectors del conill, la fruita dolça i la fruita seca.