Algerri ha presentat aquest diumenge el Pa d'Algerri i la Galeta Gerres d'Algerri
El municipi d'Algerri ha fet aquest diumenge la presentació aquest del Pa d'Algerri i la Galeta Gerres d'Algerri.
La presentació ha tingut lloc a 2/4 de 12 del matí a la Fon de Baix, i ha anat a càrrec del Gremi de forners terres de Lleida, i en la qual han participat entre d'altres l'antic forner del poble, Pau Borràs, i l'alcalde del municipi i president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa.
Són dos productes que s'han realitzat des del Gremi de forners terres de Lleida, amb la col·laboració de l'ajuntament i el Forn d'Algerri, que serà l'encarregat de la seva elaboració.
Es tracta d'un pa i una galeta realitzats amb farina d'espelta, un blat antic, de gust suau i més aromàtic que el blat convencional. La seva creació està lligada a la celebració de l'efemèride dels 1.100 anys de l'existència escrita del poble d'Algerri, que inclou actes durant tot aquest any. La celebració recorda la menció del municipi en un document islàmic on es va deixar constància que la fortificació d'Agira, actual Algerri, que va sortir victoriosa d'una batalla.
Seguidament a la presentació s'ha fet una degustació d'aquest productes.