Aquest cap de setmana se celebra la XXXIX Matança del porc de Montgai. Es preveu una assistència d'unes 600 persones a Montgai amb motiu de la Matança del porc

Per Ràdio Balaguer
337 visites
6103A5B5Ba82E57F9838D2Fd963Bfcb3Img8240

Aquest cap de setmana del 16 i 17 de març, es celebrarà a Montgai la XXXIX edició de la Matança del porc, on es preveu una assistència d'unes 600 persones durant els 2 dies.

Més d'una trentena de veïnes i veïns participen de forma activa en aquesta tradició que es remunta a l'any 1984, amb motiu de la pandèmia del Covid es va suspendre durant 2 anys.

Antigament encara es feia tota la matança sencera des de el sacrifici dels animals, fins a tot el procés per l'elaboració de les llonganisses i botifarres negres.

En l'actualitat es compra la carn ja desossada i durant el dissabte s'inicia el procés del mondongo amb l'embotit de la carn. El diumenge s'inicia el dia amb la sardinada popular i la cocció de les botifarres, llonganisses i els fesols que acompanyaran a la carn del dinar popular.

Habitualment si el temps acompanya, com és aquest any, la plaça Prat de la Riba, s'omple de taules amb famílies i grups d'amistats per poder assaborir aquest menjar tan tradicional en molts dels nostres pobles, on encara algunes famílies fan la matança a les seues pròpies cases.

És voluntat de l'Ajuntament de Montgai i també del veïnat no perdre aquesta tradició i mantenir-la ben viva en les propers anys, per això també s'acompanya el dinar popular amb música en directe perquè la festa sigui més atractiva i dinàmica per gaudir-la .

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar