Aquest dilluns, en el marc de les X Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, va tenir lloc la 8a edició del Sopar Medieval amb l'àpat més antic realitzat fins ara, corresponent a un menú de l'entorn de 1220

Per Ràdio Balaguer
798 visites
084615988F96917Cc2C2F1Fed75B2399Soparmedievalavellanes20190708At21 13 20
Aquest dilluns i dimarts tenen lloc les X Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, edició que duu per títol 'Ora et labora: la vida diària als monestirs medievals' amb diferents ponències i debats, a càrrec d'especialistes de reconeixement internacional que parlen de la vida diària als monestirs medievals. 
 
Com cada any, les Jornades inclouen activitats complementàries de divulgació científica, com la 8a edició del Sopar Medieval que va tenir lloc aquest dilluns al vespre. Enguany el sopar ha reproduït l'àpat més antic realitzat fins ara, corresponent a un menú de l'entorn de 1220 del Monestir de Sant Cugat del Vallès. 
 
Durant el sopar es van poder degustar diferents plats d'aquest menú: porros amb mel; espinacs amb oli; faves tendres; ciurons tendres; pig amb pebrada; llesques de formatge gras; i torrons melats, creats per a l'ocasió perTorrons i Mel Alemany, un torró amb mel, oli i avellanes crues que podria ser l'origen del torró actual. 
 
Altres activitats paral•leles van ser el concert nocturn al claustre amb el grup Corrandes són Corrandes, interpretant el concert "Cançó fugaç" que va cloure el cicle de concerts 'Música i Patrimoni', i la visita guiada a la Canònica i Castell de Santa Maria de Mur, coincidint amb els 100 anys de l'arrencament de les primeres pintures del romànic català. 
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar