Aquest diumenge 24 de març es fa la tradicional Matança del porc a Montgai. Dissabte a la tarda es du a terme el mandongo i diumenge el tradicional dinar de germanor.

Per Ràdio Balaguer
465 visites
40Eb955B23Cf9Aaa296075454D819712Matanaporcmontgai2019
La tradició de la matança del porc a Montgai comença ja el dissabte a partir de les 4 de la tarda, moment en què es realitza el mandongo. Antigament també es realitzava la matança, però en l'actualitat el porc es compra ja mort. 
 
El diumenge és el dia gran de la festa  amb l'inici de les activitats a les 8 del matí amb un esmorzar a base de pa torrat amb arengada i vi. L'esmorzar té un preu d'1 euro. 
 
A partir d'aquest moment comencen els preparatius a la plaça Prat de la Riba, que s'omple de graelles per cuinar el porc. A les 12 del migdia es fa la missa i el dinar popular és previst que comenci a les 2 del migdia, amb els fesols, la botifarra i la llonganissa. 
 
A més, aquest any en acabar el dinar s'oferirà un espectacle musical a càrrec de FR-Kik. Començarà a les 5 de la tarda.  
 
Durant la matança, l'Ampa de l'escola La Colomina del municipi vendrà les tradicionals orelletes, elaborades aquesta setmana, per tal de recaptar diners per les seves activitats. 
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar