Artesa de Segre celebrarà la tradicional Matança del Porc el proper dimarts 21 de febrer amb l'elaboració de les llonganisses i botifarres, durant el matí, i el berenar popular a la tarda

Per Ràdio Balaguer
805 visites
1792B335E926614125F23Cdf4D7A951Ccartellmatanaporcartesa2023

Artesa de Segre celebra una nova edició de la Matança del Porc. Es tracta d'una tradició del municipi, tot i que actualment ha vist com s'ha reduït al simple acte del ''Mandongo'', ja que la matança en si es du a terme en un entorn més controlat, per motius sanitaris.

La festa començarà el dimarts 21 de febrer des de les 9 del matí, moment en el qual els voluntaris elaboren les llonganisses i botifarres i preparen les calderes per dur a terme la cuita de la carn, que en edicions pre pandèmia havia arribat als prop de 700 quilos. Aquesta activitat es farà a l'espai de Les Sitges.

A la tarda tots els veïns del municipi i rodalies són convidats a un berenar popular en que es reparteixen unes 1.200 racions de carn de porc, a base de llonganissa i botifarra a la brasa.

Aquest berenar comença a 2/4 de 6 de la tarda aproximadament i es du a terme al mateix espai de les sitges. Els interessats poden comprar ja els tiquets anticipats a alguns establiments del municipi, tot i que també es venen el mateix dia del berenar. Els anticipats tenen un cost d'1 euro i el mateix dia costaran 2 euros.

La matança del porc d'Artesa de Segre forma part de la tradició que, com els ranxos, convida a fer un bon àpat just abans de la quaresma, època en que es suposa s'ha de fer dejuni.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar