Artesa de Segre ha celebrat aquest cap de setmana la Fira de Sant Bartomeu, que enguany celebrava la 578 edició després de dos anys d'aturada per la pandèmia

Per Ràdio Balaguer
681 visites
C51F9222B1206E4E3B997C4Ec9Bd104Efiradesantbartomeuartesadesegreimg2861

La Fira de Sant Bartomeu ha tornat a omplir d'activitat comercial els carrers d'Artesa de Segre aquest cap de setmana.

Aquest any el certamen ha torna a la normalitat, després que l'any 2020 tingués lloc en un format reduït i l'any 2021 se suspengués tota l'activitat comercial per un repunt en els casos de covid al municipi.

La fira va néixer al segle XV i amb el pas del temps s'ha convertit en una fira-mercat multisectorial. Antigament hi havia associada la venda de meló de secà, per això també se l'havia conegut com la Fira del meló.

Un any més el certamen ha comptat amb el sector de l'automòbil, productors de la zona, un apartat d'oficis antics i d'artesans, o la trobada de puntaires. Una de les novetats ha estat la incorporació d'un apartat de Food Trucks, encarat sobretot a dinamitzar l'estada dels visitants el dissabte al vespre.

Un altre apartat de la fira estava ubicat l'interior del Cubtural on s'ha pogut veure el sector del comerç i les associacions i entitats del municipi. A més, més de l'espai D'GUSTA, on s'han fet tastos de vins i maridatges amb la col·laboració de cellers i restaurants de la zona.  

L'acte d'inauguració de la fira dissabte al matí va anar a càrrec de Conxita Solans, reconeguda investigadora del CSIC i filla de Montargull, nucli d'Artesa de Segre. Solans, que ara està jubilada, va explicar els records de petita de quan amb el seu avi visitava als anys 50 la fira. Segons ha explicat a Ràdio Balaguer Maria Bernaus, regidora de Festes i Fires a l'ajuntament d'Artesa, la intenció es que a partir d'ara la fira sigui inaugurada per algun veí destacat en la vida del municipi.

Tampoc han faltat en la fira algunes xerrades amb la gastronomia com a protagonista. Destaca la d'aquest dissabte a càrrec de Raquel París i de Sergi de Meià sobre cuina saludable.

La Fira ha comptat amb una vuitantena d'expositors repartits des de la plaça de l'ajuntament cap a la zona del casc antic, tenint continuïtat amb el mercat "Tot d'aquí", que es fa cada diumenge al matí. Des l'ajuntament  la regidora Maria Bernaus ha explicat que ''estan molt contents de la participació dels expositors del territori i de visitants i pel fet d'haver pogut recuperar el certament amb normalitat després de dos anys''.  

Un dels esdeveniments que també ha destacat Bernaus del certamen ha estat  el Concurs de productes estranys. Es tracta d'una mostra de productes naturals que s'han pogut veure exposats, i a través d'una votació popular se n'ha escollit el més singular.

Un dels expositors ha estat el Celler Rubió de Sòls, de Foradada, que ha presentat els seus vins. L'enòloga del celler, Judit Sogas, també ha fet una valoració positiva per la resposta de la gent ''és una fira per la que s'ha d'apostar i que ens permet donar-nos a conèixer" ha dit.

El programa d'activitats es complementava amb altres propostes com tallers per a públic familiar i actuacions musicals.

 

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar