Balaguer celebra aquest cap de setmana Fira Q, un aparador dels productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat. El certamen s'inaugura demà dissabte a dos quarts d'onze del matí.

Per Ràdio Balaguer
977 visites
Storage

Fira Balaguer es converteix aquest cap de setmana en un aparador dels productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat. Sota el nom Fira Q Balaguer, l'ajuntament vol donar una nova orientació i projecció al principal certamen firal de la ciutat, que deixa de banda la vessant multisectorial.

L'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, recorda que el canvi de concepte obeeix sobretot al fet de convenir la fira de Balaguer en un aparador de qualitat interactiu.

Àudio

La ciutat serà un aparador dels productes de qualitat de proximitat. En aquest sentit Roigé assegura que la qualitat no cal anar-la a buscar fora.

Àudio

De cara a l'any que ve no es descarta introduir canvis i, fins i tot, obrir el certamen a altres productes de qualitat no alimentaris.

Àudio

El saló es divideix en tres sectors: un pels vint forners de Balaguer i comarca que hi participenm celebrant la XXVII Mostra Nacional de Coques de Samfaina i recapte;  un altre per Prodeca, Promotora d'Exportacions Catalanes, una empresa empresa adscrita al Departament d'Agricultura; i un tercer pels bars, restaurants i comerços de la ciutat.

Tots aquests espais comptaran amb obradors i zones de cuina per fer tallers i demostracions en directe, amb la qual cosa es vol aconseguir que la fira sigui molt interactiva, participativa i familiar. En parla tot seguit el regidor de Promoció Econòmica de l'ajuntament de Balaguer, Toni Velimelis.

Àudio

El mateix Velimelis ens parlava aquest matí de com van els últims preparatius abans de l'acte inaugural de demà.

Àudio

El regidor de Promoció Econòmia confia que el certamen vagi bé i que s'aconsegueix l'objectiu pel qual s'ha creat.

Àudio

L'espai de Prodeca, a més de l'obrador, acollirà les Jornades Tècniques de la Mel i una altra dedicada a la Cuina de Proximitat, amb la participació de diversos restaurants de la comarca i demostracions de la cuina de la carn de corder i conill, de la mel i de l'oli.

Com a element complementari, cal destacar que el dissabte, 28 d'abril, en col·laboració amb la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell, es farà un dinar popular de qualitat, titulat "Fira, forn i taula" i cal recordar també la celebració de la X Trobada de Puntaires "Ciutat de Balaguer".

També les entitats de la ciutat organitzaran al llarg del cap de setmana diferents activitats en la carpa on estaran ubicades, i que estarà adossada al pavelló Inpacsa. Parlarem d'algunes d'elles més endavant en aquest informatiu.

Fira Q romandrà oberta dissabte i diumenge de 10 h a 14.30 h i de 16 h a 21 h i l'acte inaugural, presidit pel Sr Josep Mª Recasens, director general de Comerç del departament d'Innovació i Empresa de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc demà dissabte a les 10.30 h davant el pavelló Inpacsa.

La cloenda oficial es farà el diumenge a partir de les 19. 15 h.

Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=2944

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar