Convoquen el cinquè Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Des del 2013, s'han realitzat als centres educatius catalans 183 projectes relacionats amb l'agricultura i l'alimentació ecològica.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha obert la convocatòria de la cinquena edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. L'objectiu d'aquest premi és reconèixer l'esforç i la creativitat que fan alguns centres educatius que treballen amb aquesta temàtica.
Com a novetat d'aquesta edició, el termini de presentació serà de l'1 de juny al 15 de juliol del 2017. D'aquesta manera es podran presentar projectes o experiències pedagògiques que s'hagin desenvolupat al llarg del curs escolar 2016-2017. El premi enguany també incorpora una varietat més àmplia de propostes, ja que podran optar-hi qualsevol tipus de projecte, experiència o material de promoció de l'agricultura i l'alimentació ecològica.
D'altra banda, s'està estudiant la possibilitat de celebrar una Setmana Bio a l'escola durant la setmana lectiva que es faci el lliurament del premi. Durant aquesta setmana, tots els centres educatius interessats podran programar actuacions orientades a la divulgació i el foment de la producció i alimentació ecològiques. El premi es lliurarà durant el mes d'octubre a l'escola premiada l'any passat, El Submarí Lila d'El Milà (Tarragona).
En els darrers anys s'ha incrementat el nombre de centres educatius catalans que han engegat i desenvolupat actuacions i projectes relacionats amb l'agricultura i l'alimentació ecològiques. Alguns exemples els trobem en l'establiment d'horts escolars ecològics, el desenvolupament d'activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d'experiències d'introducció d'aliments ecològics en els menjadors escolars. Aquestes actuacions, a més de l'impacte sobre la comunitat educativa, també són de gran interès per les conseqüències socials i mediambientals que comporten.
Des del Departament d'Agricultura es vetlla perquè el treball de la pagesia i dels empresaris del sector agroalimentari es pugui apropar a les noves generacions de catalans que s'estan formant, especialment el de tots aquells que estan realitzant un esforç afegit pel que fa a la cura del medi ambient, com són els que treballen en el sector ecològic, pel seu innegable missatge pedagògic.