Costers del Sió celebra 10 anys fent vins de finca. El celler, amb més de 45 premis, produeix 350.000 ampolles de vins i escumosos a la Finca Flix.

Per Ràdio Balaguer
1567 visites
1749Fdf7Fd6A0D15Fa65653573B74A51Visio

El Celler Costers del Sió celebra enguany el desè aniversari de l'inici d'un projecte vitivinícola destinat a aconseguir vins de finca d'alta qualitat, de la Denomincació d'Origen Costers del Segre. Uns vins, en molts casos monovarietals, que expressen la personalitat i potencialitat del terrer de cada parcel·la on creixen.

Per commemorar l'efemèride, la família Porcioles Buixó, propietaris del celler, celebra una festa el pròxim divendres, 23 de setembre, que s'aprofitarà per presentar el nou vi "Finca Sió" i que inclourà un maridatge gastronòmic amb tast dels vins més representatius del celler. El celler Costers del Sió és a la Finca Flix, situada a la Ribera del Sió en el terme de Balaguer, entre les poblacions de La sentiu i Montgai, i produeix unes 350.000 ampolles de vins i escumosos, veient reconegut el seu treball amb la concessió d'un total de 45 premis.

La festa començarà a les vuit del vespre a la finca Flix (carretera Balaguer-Agramunt km 4.3) amb una visita guiada al celler i a la pròpia finca. Tot seguit, una copa de l'escumós Siós Brut Rosé amb un aperitiu de cruixent de plàtan, iuca i remolatxa donarà pas a la música de Xavier Monge i Carme Canela que seran l'aperitiu musical previ al maridatge gastronòmic. Finalment, es presentarà el vi "Finca Siós" vi de trull del 2014 i es projectarà un audiovisual sobre els 10 anys del celler.

La família Porcioles Buixó va iniciar aquest projecte vitivinícola a la partida de Flix, un paratge de la Ribea del Sió, pels seus sòls i el seu microclima amb l'objectiu d'aconseguir uns vins d'alta qualitat. La finca té una extensió de 700 ha, de les quals 80 estan destinades al cultiu de la vinya, i acull el celler i també té activitat agrícola, amb el cultiu de cereals i oliveres. També hi ha activitat de ramaderia ovina i bovina i un coto de caça. El celler, fundat el 16 de juny de 2006, està dotat d'unes instal·lacions amb alta tecnologia, que permeten treballar cada varietat de raïm de manera individualitzada, sempre amb l'objectiu d'aconseguir el millor de cada vi.

Quatre vins negres (Alto Siós, Cau del Gat, Les Creus, Petit Siós Tinto), 2 escumosos (Brut Blanc de Noirs, Brut Rosé), 2 blancs (Pla de Lladoner, Petit Siós Blanco) i 1 rosat (Violes Velles). Aquesta és l'oferta vitivinícola de Costeres del Sió a la qual se sumarà el nou vi "Finca Sió" que es presentarà aprofitant la festa del X aniversari.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar