Creix de forma exponencial la facturació de productes ecològics agroalimentaris. El 2015 es va facturar un 38% més que l'any anterior, arribant als 400M.
Creix de forma exponencial de productes ecològics agroalimentaris i és que les dades i resultats del CCPAE d'enguany confirmen aquest tendència amb l'increment d'un 38% de les facturacions de productes agraris ecològics el 2015 respecte l'any anterior, arribant als 401 M€". Ho ha explicat la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, mentre que el president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Daniel Valls, ha destacat que "en vint anys la producció bio ha passat de ser testimonial a convertir-se en un sector important".
Exemple d'això és l'increment el 2016 del 7,43% d'operadors inscrits respecte l'any anterior, arribant-se a més de 3.200. Per tipus d'activitats, els operadors que més van créixer van ser els importadors (17,5%), seguits pels elaboradors (10,9%, incloent els minoristes) i els comercialitzadors (10,0%).
En relació a la superfície de producció ecològica, l'any 2016 va créixer un 21,1% en relació a l'any anterior, arribant a més de 170.000 hectàrees inscrites per gairebé 2.000 productors. Dos terceres parts d'aquesta superfície són prats, pastures i farratges dedicats a l'alimentació del bestiar de producció ecològica.
De la superfície destinada als cultius, gairebé el 40% es dedica a la vinya. Després de la vinya, la superfície de conreus ecològics es dedica majoritàriament a oliveres (23%), conreus extensius (17%) seguit de fruits secs (8%), fruiters (3%) i hortalisses (2%).
En ramaderia, cal esmentar un lleu creixement de les explotacions ( 5,16%), que arriben a les 843. Tot i que el vaquí de carn continua com la més implantada, cal destacar els augments d'altres menors com l'avicultura de posta ( 58,82%), l'avicultura de carn ( 16,67%) i l'equí ( 13,24%).