El cuiner i escriptor gastronòmic, Josep Maria Morell, presenta el seu nou llibre La cuina dels castells. Es tracta d'un receptari de plats bastant antics, de l'època dels castells, molts dels quals pertanyen a la cuina medieval.
Es tracta d'un receptari de plats bastant antics, de l'època dels castells, molts dels quals pertanyen a la cuina medieval.
El treball de l'autor se sustenta sobre una tasca important de recerca i estudi de receptes culinàries de l'època dels castells.
L'autor ha procurat restaurar-los per tal que es puguin cuinar a casa sense cap dificultat.
Àudio
Josep Maria Morell també ha destacat que un dels objectius d'aquest llibre és apropar als més joves el món de la cuina, explicar-los d'on vénen molts plats i recordar-los que la cuina és una part fonamental de la cultural dels pobles.
Àudio
En aquest llibre hi ha entrants, segons plats, peixos, carns i llaminadures. A més, inclou fotografies cedides per l'arxiu del Castell de Montsonís i pel de la Fundació Castells Culturals de Catalunya.
Precisament, avui el president d'aquesta Fundació, Carles de Montoliu, s'ha mostrat convençut que el llibre de Josep Maria Morell servirà, entre altres coses, per incrementar les visites i l'interès pels castells.
Àudio
El llibre inclou un total de 100 receptes i l'autor hi ha estat treballant durant tres anys.
La cuina dels castells ha estat editat per Pagès editors i compta amb el pròleg del president del Consell Comarcal de la Noguera, Vicent Font; el prefaci de Carles de Montoliu, baró de l'Albi i president de la Funació Castells Culturals de Catalunya; i una introducció del propi autor, Josep Maria Morell, que ha estat cuiner i propietari del prestigiós restaurant Cal Morell durant gairebé 30 anys.
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=2274