El Departament d'Acció Climàtica atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a 25 persones. Una d'elles és Núria Vilanova Sala, que regenta la fleca Cal Joan Bo d'Artesa de Segre, fundada pel seu besavi l'any 1892

Per Ràdio Balaguer
427 visites
86E9C5669C7E71D8Ba9F9Cc3D86C9Fa5Forndepaartesasegrecaljoanbo

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a un total de 25 persones, de les quals 10 són flequers, 6 pastissers, 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici.

Entre les persones reconegudes hi ha Núria Vilanova Sala, que regenta la fleca Cal Joan Bo d'Artesa de Segre, fundada pel seu besavi l'any 1892. La fleca és coneguda pel seus pans rodons, que elaboren amb forn de llenya, com s'ha fet sempre a la família, i per les seves coques.

El Departament atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que acrediten mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d'artesà alimentari. Aquest reconeixement s'atorga des de l'any 1987, i des d'aleshores s'ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera artesania alimentària l'activitat d'elaboració de productes alimentaris, que, complint els requisits assenyalats per aquesta matèria, estan subjectes a unes condicions durant tot el seu procés productiu que garanteixen als consumidors un producte final individualitzat, de bona qualitat, i amb característiques diferencials, obtingudes gràcies a les petites produccions controlades per la intervenció personal de l'artesà/ana.

El reconeixement de l'artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d'aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

Els guardons d'artesania alimentària (diplomes de mestre artesà i premi al jove artesà alimentari innovador) seran lliurats per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una cerimònia oficial que tindrà lloc a la tardor. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar