El restaurant Cal Xirricló de Balaguer celebra un nou sopar maridatge juntament amb el prestigiós celler Alta Alella.
El passat dijous dia 2 de febrer es va celebrar al restaurant Cal Xirricló de Balaguer un nou sopar maridatge juntament amb el prestigiós celler Alta Alella.
Sota la magistral direcció del Jordi, el seu director comercial, i conjuntament amb el propietari del restaurant Francesc Molins, es va dur a terme un sopar maridatge a base de 2 caves blancs, un cava rosat, un vi negre i un vi dolç.
Així doncs, el menú va començar amb el cava Privat Brut Nature 2009, que el xef del restaurant Marc Lorés va maridar amb un tàrtar d'escamarlà i gamba roja amb poma granny smith osmotitzada.
Tot seguit es va degustar el cava Privat Laietà Reserva Brut Nature, que va encaixar perfectament amb un plat totalment de temporada com van ser els pèsols, favetes, bolets, ou potxé i tòfona.
A continuació va ser el torn del maridatge més aplaudit de la nit amb el vi dolç Mataró 2009. Els seus aromes a fruita confitada van lligar a la perfecció amb un foie al vapor acompanyat de carbassa, prunes, cafè i migues dolces.
El següent plat, una pluma ibèrica amb cremós d'albergínia fumada a la brasa i vinagreta de mostassa es va regar amb el vi negre Parvus Syrah 2009.
I com a cloenda, i fent un petit homenatge al plat recentment guanyador de Madrid Fusion, es va maridar el Paisatge terrós de Tiramisú amb el cava rosat Privat Laiteà Iluro Rosé Reserva Brut Nature.
Francesc Molins es va mostrar molt satisfet de l'èxit del sopar, al qual van assistir una vintena de persones, ja que considera que és la millor manera perquè els amants del vi s'endinsin dins d'aquest fascinant món.