El sector de la pastisseria preveu una campanya similar o lleugerament millor que la de l'any passat en la venda de panellets, tot i que detecten que els clients cada cop els compren més tard

Per Ràdio Balaguer
1252 visites

​​​​​​​Des de Pastisseria Graells de Balaguer expliquen que pel que fa als sabors, els clients són molt clàssics i per aquest motiu busquen formes diferents per fer-los més divertits pels nens: com eriçons, castanyes o ratetes

373C9Fbd5C31Ac769B48D4B94C71B500Dsc00393

Els preus no variaran i es mouen entre els 40 i 60 euros el quilo, sobretot per l'elevat preu dels pinyons i l'encariment dels subministraments, que també han arribat al sector

Un altre sector que aquest dies preveu un increment de vendes és el dels plats cuinats. Des de Cuinats Graells expliquen que el retorn a les reunions familiars, i el fet de ser un cap de setmana de 3 dies, han fet incrementar les reserves

El sector de la pastisseria espera mantenir el nivell de vendes de panellets de l'any passat o fins i tot que s'incrementin lleugerament. Aquest petit repunt ha de venir marcat per la fi de les restriccions, que permetran més reunions familiars, i perquè aquest any tots sants cau en dilluns, fet que farà que el cap de setmana tingui 'un dia més'.

Des de la Pastisseria Graells expliquen que han detectat que els clients cada cop compren els panellets més tard, tot i que no ho veuen com un problema, en tractar-se d'un producte que fabriquen dia a dia.

Els preus aquest any no variaran i es mouen entre els 40 i 60 euros el quilo, sobretot per l'elevat preu dels pinyons, i més en funció de la seva procedència, ja que les millors pastisseries treballen amb pinyó ibèric, amb un preu molt superior al d'importació, que és menys saborós. Un altre factor a tenir en compte és l'encariment dels subministraments, com l'elèctric, que també han arribat al sector.

Des de Pastisseria Graells han decidit marcar un preu únic de 52 euros el quilo, sigui quina sigui la varietat o barreja escollida. Així ho ha explicat Pere Graells.

Pel que fa als sabors, els clients són molt clàssics i els de pinyons i ametlla continuen sent els més demanats, amb el permís dels de codonyat i coco. Per aquest motiu des de la Pastisseria Graells busquen formes diferents per fer-los més divertís pels nens: formes com eriçons, castanyes o ratetes, són alguns exemples. Un dels èxits de l'any és el panellet de maduixa. Així ho explica Pere Graells.

Pel que fa a la conservació el pastisser Pere Graells explica que el panellet no necessita cap cura especial. Com que es tracta d'un producte que es va fent cada dia, el client sempre el compra recent, i un cop a casa només cal conservar-lo tapat en un lloc fresc, mai a la nevera o al congelador. D'aquesta manera pot aguantar perfectament fins a dues setmanes, tot i que s'assequi una mica per la part exterior.

Un altre sector que aquest dies preveu un increment de vendes és el dels plats cuinats. A Cuinats Graells esperen una bona campanya els propers dies. Jordi Graells recorda que l'any passat la castanyada va ser bastant fluixa pel que fa a vendes, tot i que es va salvar gràcies al repartiment a domicili.

Aquest any en canvi, amb la possibilitat de tornar a les reunions familiars, les previsions són bones, i més encara perquè el dilluns, en ser festiu, farà un cap de setmana més llarg. En aquest sentit explica que ja disposen de comandes per tots tres dies. Ho explica Jordi Graells, de Cuinats Graells.

A Cuinats Graells també contrasten respecte a l'any passat el retorn de la mobilitat, que portarà molta gent de fora que disposa de segones residències a la comarca i que són uns grans consumidors de menjar preparat.  

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar