El sector de l'alimentació serà el protagonista de Fira Q, el certamen que la ciutat de Balaguer acollirà els dies 28 i 29 d'aquest mes, un nou aparador pels productes agroalimentaris de la terra.

Per Ràdio Balaguer
782 visites
Storage

 

Fira Balaguer es convertirà aquest any en un aparador dels productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat. Sota el nom Fira Q Balaguer, l'ajuntament vol donar una nova orientació i projecció al principal certamen firal de la ciutat, que deixa de banda la vessant multisectorial per apostar per l'alimentació. Així ho va explicar ahir el regidor de Promoció Econòmica, Toni Velimelis, durant la presentació del nou saló, que se celebrarà al pavelló d'Inpacsa els propers 28 i 29 d'abril. 

Velimelis va destacar que es tracta d'un certamen en el qual els participants no només exposaran el seu producte sinó que també faran demostracions en directe de com s'elabora. 

Àudio 

El saló es dividirà en tres sectors: un pels vint forners de Balaguer i comarca, un altre per Prodeca i un tercer pels bars, restaurants i comerços de la ciutat. 

Àudio 

Tots aquests espais comptaran amb obradors i zones de cuina per fer tallers i demostracions en directe, amb la qual cosa es vol aconseguir que la fira sigui molt interactiva, participativa i familiar. 

A tall d'exemple, Velimelis va indicar que els forners faran coca amb samfaina, panadons i altres dolços en directe, productes que després oferiran als visitants com a degustacions gratuïtes. Mentre que els bars i restaurants també podran cuinar els seus plats i tapes en directe. 

L'espai de Prodeca, a més de l'obrador, també acollirà les Jornades Tècniques de la Mel i una altra dedicada a la Cuina de Proximitat, amb la participació de diversos restaurants de la comarca. Segons el cap de l'oficina del departament d'Agricultura a Balaguer, Ildefons Mateu, enguany també es faran demostracions de la cuina de la carn de corder i conill, de la mel i de l'oli. 

Àudio 

Segons l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, la ciutat vol ser un aparador dels productes de qualitat de proximitat. En aquest sentit assegura que la qualitat no fa falta anar-la a buscar lluny. 

Àudio 

Un altre canvi respecte a anys anteriors és que la durada del certamen s'ha limitat a dos dies, ja que és un nou concepte de fira, on l'alimentació, i per tant els productes peribles, són l'eix central.  Tot i això no es descarta introduir canvis en properes edicions, i, fins i tot, obrir el certamen a altres productes de qualitat no alimentaris. Així mateix, a falta d'acabar de concretar el pressupost, l'alcalde ha anunciat que hi haurà una rebaixa del 40% respecte al cost de l'edició de Fira Balaguer 2011. 

Com a element complementari, cal destacar que el dissabte, 28 d'abril, en col·laboració amb la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell, es farà un dinar popular de qualitat, titulat "Fira, forn i taula", en el qual no hi faltarà la coca amb samfaina, els panadons, el conill i la mel. 

Aprofitant el canvi d'orientació, l'ajuntament de Balaguer també ha apostat per donar una nova imatge a la fira, donant a la Q el màxim protagonisme. 

Al respecte, Arnau Torrente, un dels creadors de la nova imatge, ha explicat que "s'ha volgut plasmar el producte natural i de la terra. Per això, han apostat per una imatge que imita el traç manual". 

En total, participaran a Fira Q un centenar d'expositors. 

Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=2917

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar