El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest dimecres Os de Balaguer, per veure les obres del nou alberg i les instal·lacions de l'empresa familiar Torrons i Mel Alemany
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s'ha desplaçat avui al municipi d'Os de Balaguer, a la comarca de la Noguera, on ha visitat les obres del nou alberg finançades amb fons europeus dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d'Espanya. També ha visitat les instal·lacions de l'empresa familiar Torrons i Mel Alemany.
Acompanyat per l'alcaldessa, Estefania Rufach, el subdelegat ha visitat l'edifici que havia acollit l'antiga seu consistorial i que l'ajuntament ha reconvertit en un alberg amb 22 places i un restaurant per donar servei als usuaris i als veïns del poble. Aquesta actuació s'ha dut a terme amb un ajut de 221.873 euros de la Línia 1 del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics de titularitat local (PIREP Local) que gestiona el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) amb fons europeus. La previsió municipal és que l'alberg entri en servei aquesta propera primavera.
En el decurs de la visita, José Crespín ha valorat positivament "la iniciativa de l'ajuntament per generar una oferta d'allotjament que pugui atreure visitants i turistes al voltant dels atractius existents com la tradició campanera, el Castell o la casa museu de l'artista Leandre Cristòfol. L'ajut concedit ha permès fer possible aquest alberg que ha de convertir-se no només en un nou servei sinó també en un atractiu més per visitar el municipi i el seu entorn".
El projecte subvencionat d'Os de Balaguer és un dels 405 projectes d'un total de 381 entitats locals seleccionats pel Mitma en la Línia 1 del Programa PIREP Local amb ajuts concedits per valor de 307 milions d'euros.
Prèviament, el subdelegat José Crespín ha visitat les instal·lacions de Torrons i Mel Alemany, empresa familiar d'elaboració artesanal de torrons i especialitzada en mels monoflorals de diverses varietats. Crespín, acompanyat pel gerent Ferran Alemany, ha conegut la trajectòria de l'empresa, la seva aposta per la qualitat de l'àmplia gamma de productes i els projectes d'innovació col·laborativa amb altres empreses i productes de proximitat de les Terres de Lleida. El subdelegat s'ha interessat també pels projectes de col·laboració de l'empresa amb els Centres Especials de Treball de diferents entitats d'atenció a persones amb discapacitat. L'empresa, amb una plantilla de 22 treballadors, va ser la marca de l'Estat espanyol amb més guardons en l'edició 2022 dels premis internacionals "Great Taste Awards", considerats els "Oscar" de l'alimentació gourmet.