Els forners i pastissers lleidatans reivindiquen el tortell de reis artesà davant la 'mala qualitat' dels industrials.
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida han volgut reivindicar per primer cop de forma conjunta el consum de tortells de reis artesans en detriment d'aquells que elabora la gran indústria.
Els forners i els pastissers lleidatans adverteixen de la "mala qualitat" i de l'"abús" d'additius que conté el tortell industrial en comparació amb els artesans, "elaborats diàriament i amb matèria prima de qualitat i de proximitat".
Els darrers anys els tortells industrials han anat guanyant quota de mercat i actualment les seves vendes representen entorn del 40% dels tortells de reis que es venen a Catalunya, mentre la resta són elaborats per forns i pastisseres tradicionals.
Aquest fet indica que molts consumidors segueixen apostant encara pel tortell artesà tot i que el seu preu pot ser d'entre tres o quatre cops superior a l'industrial. Des dels dos gremis encara no disposen de xifres de previsions per aquesta campanya però es mostren optimistes i confien augmentar les vendes de tortells de reis respecte a la passada.
Ambdós gremis han expressat aquest dijous la seva "preocupació" davant el fet que "la gran indústria està intentant usurpar el lloc del pastisser i del forner artesà amb productes de baixa qualitat i això cada vegada veiem que va a més", segons ha assenyalat el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs. Per això, els pastissers i els forners lleidatans han volgut fer una crida de forma conjunta en favor del consum dels tortells de reis artesans i que el consumidor sigui conscient d'allò que està consumint i que després faci l'elecció que consideri oportuna".