Els forners lleidatans preveuen vendre'n unes 220.000 unitats aquesta campanya

Per Ràdio Balaguer
744 visites
1A54Cab907729878B8A002251459F206Tortellreis
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu que aquesta campanya es venguin a la demarcació uns 220.000 tortells de Reis artesans, un 5% més que l'any passat, segons ha explicat la seva presidenta, Pilar Marqués.
 
Els més sol•licitats a les comarques lleidatanes continuaran sent, amb diferència, els farcits de nata, que suposaran entorn d'un 90% del total, tot i que hi ha clients que opten per altres variants com els de trufa o crema o per una combinació de diversos farcits. El preu es manté en relació amb la campanya passada i oscil•larà entre els 20 i 30 euros el quilo.
 
Des del Gremi de Forners de les Terres de Lleida han tornat a fer una crida als consumidors perquè apostin pes tortells que elaboren forns i pastisseries. En aquest sentit, Marqués ha destacat la qualitat dels productes artesans respecte als que poden comprar en grans superfícies comercials. Així, ha recordat que el brioix dels tortells artesans s'elabora únicament amb ou, oli, farina i aigua i "la nata és nata", mentre els de la gran distribució contenen diferents additius i conservants. Per això, aquests pot setmanes o mesos que estiguin fets a diferència dels artesans, que s'elaboren diàriament, segons ha assenyalat la presidenta dels forners lleidatans.
 
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha superat avui el rècord de l'any passat després d'aconseguit reunir aquest dijous més de 300 nens, que han gaudit farcint de nata el seu tortell de Reis en el marc de l'activitat organitzada pels forners lleidatans al parc de la infància Cucalòcum, que se celebra aquests dies a la capital del Segrià. 
 
El taller l'han impartit diversos forners de la demarcació, que han donat consells als nens participants a l'hora de farcir amb nata els tortells els quals, posteriorment, s'han pogut emportar a casa. Els tortells, però, no contenien ni la fava i ni el rei per evitar que els més més menuts poguessin empassar-se'ls. L'activitat celebrada al Cucalòcum s'emmarca en els actes de promoció de l'artesania alimentaria, que durant l'any porten a terme el forners de les Terres de Lleida.
 

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar