Els pastissers catalans preveuen vendre més de 700.000 mones artesanes, que seran lleugerament més cares per la pujada de preus. A Pastisseria Graells han apujat el preu 1 euro el quilo, per ajustar-se al màxim
Les pastisseries es troben en plena temporada de mones de pasqua, una temporada que des dels gremis veuen amb optimisme i preveuen arribar a les xifres d'abans de la pandèmia, superant les 700.000 a tot Catalunya. Aquest any, ja sense restriccions en les reunions familiars, també han recuperat la mida mitjana dels pastissos.
L'augment del preu de l'energia i de les matèries primeres farà, segons els gremis, que siguin un 5% més cares. A Pastisseria Graells de Balaguer han optat per apujar el preu 1 euro per quilo. Pere Graells explica que "s'ajustaran el màxim per que la gent no vagin tant apretats".
Pel que fa a la mona, Pere Graells explica que la gent és molt clàssica. Les més demandades són la de mantega i la de crema amb fruita, tot i que també se'n serveix alguna amb trufa i personalitzades. Estan elaborades de manera que es conservin bé fora de la nevera, amb productes artesanals i sense additius. Tot i això, a la seva pastisseria s'elaboren sobre la marxa, per tal que arribin al consumidor el més recents possibles.
Pel que fa a les temàtiques, la pilota d'or d'Alèxia Putellas, jugadora del Barça femení, és la principal novetat d'enguany, si bé es mantenen els personatges de dibuixos i superherois com Spiderman, el Harry Potter o l'Encanto.
A la Pastisseria Graells també ofereixen la mona decorada amb guirlatxe, recordant com es feien abans les figures. Pere Graells recorda que antigament, a la pastisseria Montseny, on va iniciar-se el seu pare, eren les més servides.
A la Pastisseria Graells el nivell de reserves és similar al de l'any passat i les mides també. D'aquesta manera confien en fer una bona campanya, servint més de 500 mones artesanals.