En el marc de Fira Q, la Paeria de Balaguer, l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i l'Associació Gastrobar organitzen el concurs Dolç de Balaguer. L'objectiu és escollir un dolç típic de la ciutat perquè esdevingui marca gastronòmic

Per Ràdio Balaguer
1342 visites
098E0E0519Ba37D272A4E6652802B7C1Dsc05288
La Paeria, l'ACB i l'Associació Gastrobar organitzen el concurs Dolç de Balaguer en el marc de Fira Q. L'objectiu és escollir un dolç típic de la ciutat perquè esdevingui marca gastronòmica pròpia i es comercialitzi tant en comerços com en restaurants 
 
En el marc de Fira Q d'enguany, la Paeria de Balaguer, l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i l'Associació Gastrobar, han organitzat el concurs Dolç de Balaguer. 
 
Per sisè any consecutiu es durà a terme el Concurs de Cuina de Fira Q Balaguer, De la nostra terra al plat. En aquesta edició, però, amb un canvi significatiu: se celebrarà un concurs per escollir un dolç típic de Balaguer, amb la voluntat que aquest esdevingui marca gastronòmica pròpia, i que es comercialitzi tant en comerços com en els restaurants de la ciutat. 
 
Així ho ha explicat avui un dels membres de Gastrobar, Francesc Molins.
 
Tall de veu......
 
L'objectiu del concurs, el jurat del qual estarà format pels pastissers de Balaguer, és escollir un dolç que arreu s'associï amb Balaguer. Aquest producte haurà de ser inèdit, casolà, fet amb productes de proximitat i amb l'única condició que com a mínim un dels ingredients de la recepta sigui la mel.
 
Tall de veu......
 
Un cop escollit el dolç guanyador, els restauradors de la ciutat podran repensar-lo i adaptar-lo a la filosofia de cada establiment. La Paeria, per la seva banda, es farà càrrec del disseny i la producció del packaging, d'establir el preu, i de fixar els punts de venda autoritzats. La principal voluntat és que tota la ciutat es faci seu aquest dolç representatiu, i  que serveixi per donar a conèixer la gastronomia i els productes típics del territori.   
 
Des de la Paeria, asseguren que amb aquest canvi es vol implicar i potenciar el sector pastisser de Balaguer, un sector, segons el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que compta, igual que altres aquí a la ciutat, amb un gran nivell 
 
Tall de veu......
 
El premi per al guanyador/a consistirà en un xec per valor de 500 €, uns vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes.
 
Les bases es poden consultar a la pàgina web de la Paeria (concursdolç.balaguer.cat
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar