Fem-ne bon profit!, campanya informativa a establiments HORECA per conscienciar sobre el malbaratament alimentari

Per Ràdio Balaguer
350 visites
4Ca28D20E2A456A8288Fdb8Fceafdaddcartellv6

El Consell Comarcal de la Noguera, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, ha iniciat una campanya informativa adreçada als establiments de restauració de la comarca per conscienciar sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari als seus establiments.

 

Segons la darrera diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, cada ciutadà malbarata 35 kg de menjar anualment o 96 g al dia, dades que signifiquen que un 6,3 % dels residus que es generen a Catalunya provenen del malbaratament alimentari. D'aquests, un 16% s'origina als serveis de restauració i càtering (12% als restaurants i 4% a la resta d'institucions).

 

"Fem-ne bon profit!" és la campanya impulsada pel Consell Comarcal amb l'objectiu de reduir aquest malbaratament. Un educador ambiental de Rezero, l'empresa encarregada d'implementar les accions, visitarà els establiments HORECA de la comarca. En aquesta visita es facilitarà informació sobre com poden reduir el malbaratament alimentari en el seu establiment, la possibilitat d'adherir-se a la campanya com a establiment col·laborador, i el lliurament de material comunicatiu de suport.

 

Aquesta acció es troba inclosa dins del Pla comarcal de prevenció de residus municipals de la Noguera 2022-2028.

 

Per a més informació o consulta, el contacte és el telèfon 973 44 89 33 i el correu electrònic residus@ccnoguera.cat.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar