Fira Q Balaguer presenta una nova edició amb un ple total i consolidant els sectors econòmics més potents de la ciutat. El certamen se celebrarà els propers dies 28 i 29 d'abril, amb l'assistència d'uns 120 expositors.

Per Ràdio Balaguer
1849 visites
Fb6Fd4D683F44Ad31F8A20D231B63214Presentafiraq
Aquest matí s'ha presentat a Balaguer una nova edició de Fira Q, un certamen que tindrà lloc els dies 28 i 29 d'abril.
 
Segons l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, Fira Q esdevé la fira del territori per al territori i segueix apostant pel dinamisme de la mateixa convertint el certamen en un esdeveniment on contínuament hi passin coses.
 
Àudio
 
Entre les novetats del certamen d'enguany, destaca una estand conjunt del productors de cerveses artesanes de la Noguera i la presència d'un nou producte  que ja és un referent per la important producció que s'hi està fent al nostre territori, la llet,  amb la presentació a la Fira de la Fundació Innovació Làctia Diferència 2 que està engegant un interessant projecte. Ho detalla tot seguit la regidora d'Empresa, Ester Guarné.
 
Àudio
 
La mateixa Ester Guarné parla tot seguit d'una altra novetat, i és que enguany per tal de promocionar, si s'escau, amb més força aquest àpat tan nostre que és la coca de samfaina, l'associació Gastronòmica organitzarà per al diumenge al matí un concurs de coques adreçat a tothom que ho desitgi i que vulgui presentar-s'hi.
 
Àudio
 
La Fira continua, d'altra banda, apostant aquest any pels sectors econòmics de la ciutat com són: la construcció i l'habitatge, el comerç i els serveis, el producte de proximitat, la restauració i l'oci i el sector de l'automòbil.
 
Antonieta Martínez és la responsable de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Impic.
 
Àudio
 
La Fira d'enguany, d'altra banda, continuarà comptant amb les jornades d'apicultura organitzades pel departament d' Agricultura i l'Associació d'Apicultors Lleidatans amb el tradicional concurs de Mels, que ja s'ha convertit en una jornada de referència dins el sector apícola. 
 
En el sector de restauració i oci, a part de presenciar l'elaboració de diferents receptes a mans dels principals cuiners de la ciutat, els assistents gaudiran també, gràcies a la implicació de l'Associació Gastrobar de Balaguer, del IV Concurs de Cuina de Proximitat de les Terres de Ponent que tindrà lloc el diumenge per la tarda, amb la novetat que enguany hi haurà d'haver present en la recepta un producte, la pera de Lleida, que la podran cuinar com desitgin. 
 
La Fira també oferirà l'espai per als més petits, el Petit Xef on a part d'elaborar senzilles receptes gastronòmiques, també podran esmorzar, el diumenge de forma saludable amb la introducció de la pera i podran aprendre a cosir, a preparar un atretzzo infantil per a fer-se fotos divertides, entre altres activitats.
 
Els assistents podran gaudir també de xerrades més professionals en l'àmbit de la construcció i l'habitatge amb temes com noves tècniques de pintures i  administració de comunitats online.
 
En la vessant més comercial.. Fira Q seguirà presentant diferents desfilades amb les millors firmes comercials que un any més seran presents a la zona de comerç i serveis.
 
Un any més, Fira Q no tancarà als migdies i oferirà concerts i audicions per tal d'oferir al visitant una estada ben agradable on compartir l'àpat del migdia. Un àpat conduït per l'associació gastronòmica Gastrobar de Balaguer.
 
En un altre ordre de coses, prop d'un centenar de persones participaran aquesta nit en la Festa del Comerç que avui tancarà a Balaguer la Setmana del Comerç, una iniciativa per apropar al sector comercial eines per millorar la seva competitivitat i també esdevenir un espai de debat i intercanvi de coneixement. 
 
La Festa d'avui consistirà en un sopar a partir de les 22h. Abans, a les 20.45 h tindrà lloc conferència "Nous models de dinamització comercial" a càrrec de l'economista  Oriol Cesena.
 
La xerrada tractarà sobre els nous reptes que el comerç de proximitat haurà d'afrontar en els propers anys. Des de la necessitat d'implementar noves fórmules de dinamització no només comercials sinó també econòmiques i culturals, fins a les eines necessàries per disposar d'un teixit associatiu fort i sòlid que incentivi la professionalització i la visibilitat del comerç de Balaguer. 
 
Oriol Cesena,  és economista, professor universitari  i expert en màrqueting i comercialització. 
 
En acabar el sopar, l'Associació de Comerciants donarà mencions a diferents começos que han destacat en algun camp durant el 2017.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar