JARC-COAG promou que es valori més el sabor de la fruita i no es comercialitzi 'rebentant' preus.
El cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, ha presentat el 1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden organitzat per l'entitat.
Segons Borda, es tracta d'una proposta trencadora.
Àudio
Els objectius de l'organització agrària són: posar en relleu la poma guanyadora i la millor valorada en un tast popular i aconseguir que es valori molt més la qualitat de la fruita. Que aquesta es basi més en el sabor, i mai exclusivament en els atributs visuals.
Gemma Echeverría és investigadora del subprograma de postcollita de fruites i hortalisses de l'IRTA.
Àudio
Aquest canvi en l'estimació s'ha de potenciar des de tots els fronts possibles, des dels productors als consumidors, i especialment des de la distribució.
Des de JARC-COAG, desataquen també la feina dels productors per la millora contínua de la qualitat. En aquest sentit, JARC-COAG també farà una jornada sobre qualitat sensorial en poma, el divendres 24 de març a Lleida. Aquesta finalitzarà amb un tast popular de les 5 pomes finalistes del Premi, que comptarà amb representats de la gastronomia i la distribució.
JARC anunciarà la poma guanyadora del concurs el 30 de març.
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=5971