La cinquena Fira d'Alimentació i Salut tanca portes amb la visita de més de 3.500 persones. Durant tot el cap de setmana s'ha potenciat a Balaguer el consum ètic, sostenible i solidari.

Per Ràdio Balaguer
537 visites
Storage

 

La Fira d'Alimentació i Salut celebrada aquest cap de setmana a Balaguer va tancar ahir les portes de la cinquena edició amb la visita de més de 3.500 persones. 

La Fira –recordem- ha retornat aquest any a la capital de la Noguera després que Slow Food Terres de Lleida decidís traslladar-la el 2009 a Lleida. 

Una de les coordinadores del certamen, Dolors Roma, s'ha mostrat avui molt satisfeta per aquest retorn i ha qualificat la fira de molt exitosa. 

Àusdio 

Durant tot el cap de setmana s'ha potenciat el consum ètic, sostenible i solidari a través de l'anomenat Mercat de la Terra i també important ha estat el Racó Infantil dedicat als més petits perquè ja comencin a valorar l'alimentació amb tallers per aprendre a plantar i sembrar, o a fer còctels amb fruites. 

Dolors Roma també s'ha pronunciat sobre aquestes dos iniciatives. 

Àudio 

Per la seva banda, el president d'Slow Food Terres de Lleida, Joan Inglada, destacava ahir en el certamen que fires com aquesta són possibles gràcies a la creixent demanda i sensibilitat dels consumidors per reincorporar als hàbits alimentaris la cuina de temporada i de proximitat. 

Àudio 

Inglada també recordava ahir quin és el principal objectiu de la Fira d'Alimentació i Salut. 

Àudio 

La fira ha acollit també la segona Mostra de Formatges de pastor catalans a més d'un interessant cicle de conferències, totes elles amb una important afluència de públic, segons recordava aquest matí Dolors Roma. 

Àudio 

Dolors Roma també ha avançat que hi haurà un segon Recital de Cançons Trobades. Música d'Arrel, després de l'èxit del primer celebrat dissabte a la nit al Teatre Municipal. 

Àudio 

La fira d'Alimentació i Salut ha servi, un any més, per apropar els pagesos i els productes als consumidors, per fomentar la venda directa i contribuir, entre altres,  a una bona educació alimentària basada en productes naturals i de qualitat. 

Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=3012

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar