La comarca de la Noguera participa a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa' que torna aquest cap de setmana al territori
La Noguera participa en aquesta festa amb una oferta pròpia de 5 explotacions agroalimentàries, 4 restaurants amb menús amb productes de proximitat i diverses activitats complementàries.
La comarca de la Noguera participarà a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que es farà els dies 1 i 2 d'octubre, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes als pagesos i pageses de Catalunya. La Noguera participa en aquesta festa amb una oferta pròpia de 5 explotacions agroalimentàries, 4 restaurants amb menús amb productes de proximitat i diverses activitats complementàries.
Les explotacions visitables són Casa Patau, el celler del Castell del Remei, el celler Rubió de Sols, Olicastelló i Pla Oví. Els restaurants que participen de la proposta són Lo Ponts, Cal Xirricló i El Dien. També ofereix una proposta Lo Pagès del Montsec amb el canyet de rapinyaires.
Aquesta festa es fa per tot Catalunya, i a la demarcació de Lleida hi participen 36 explotacions, gairebé 40 restaurants de proximitat, 23 allotjaments rurals i una vintena d'activitats complementàries.
Una de les novetats d'aquesta edició de Benvinguts a Pagès La Festa és l'ampliació del nombre de rutes d'un dia o bé de cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni fer més fàcils les visites.
Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Els detalls dels itineraris també es poden consultar a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat.
En aquesta mateixa web es poden fer les reserves prèvies per poder participar al Benviguts a Pagès, especialment a les visites guiades a les instal·lacions.
Benvinguts a Pagès ofereix a la ciutadania l'oportunitat de conèixer en primera persona l'origen d'allò que mengem cada dia i descobrir els processos d'elaboració dels productes de temporada i proximitat. El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos i pageses en una oportunitat per fidelitzar nous clients. Poder conèixer l'origen dels aliments facilita una millor alimentació i, de retruc, suposa millorar la nostra salut.