La comarca de la Noguera participa a la 7a edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa' que torna aquest cap de setmana al territori

Per Ràdio Balaguer
441 visites

La Noguera participa en aquesta festa amb una oferta pròpia de 5 explotacions agroalimentàries, 4 restaurants amb menús amb productes de proximitat i diverses activitats complementàries.

A8D594B04068123F66Ab6133E585E723Fdxenczxebi404

La comarca de la Noguera participarà a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que es farà els dies 1 i 2 d'octubre, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes als pagesos i pageses de Catalunya. La Noguera participa en aquesta festa amb una oferta pròpia de 5 explotacions agroalimentàries, 4 restaurants amb menús amb productes de proximitat i diverses activitats complementàries.

Les explotacions visitables són Casa Patau, el celler del Castell del Remei, el celler Rubió de Sols, Olicastelló i Pla Oví. Els restaurants que participen de la proposta són Lo Ponts, Cal Xirricló i El Dien. També ofereix una proposta Lo Pagès del Montsec amb el canyet de rapinyaires.

Aquesta festa es fa per tot Catalunya, i a la demarcació de Lleida hi participen 36 explotacions, gairebé 40 restaurants de proximitat, 23 allotjaments rurals i una vintena d'activitats complementàries. 

Una de les novetats d'aquesta edició de Benvinguts a Pagès La Festa és l'ampliació del nombre de rutes d'un dia o bé de cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni fer més fàcils les visites.

Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Els detalls dels itineraris també es poden consultar a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat.

En aquesta mateixa web es poden fer les reserves prèvies per poder participar al Benviguts a Pagès, especialment a les visites guiades a les instal·lacions.

Benvinguts a Pagès ofereix a la ciutadania l'oportunitat de conèixer en primera persona l'origen d'allò que mengem cada dia i descobrir els processos d'elaboració dels productes de temporada i proximitat. El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos i pageses en una oportunitat per fidelitzar nous clients. Poder conèixer l'origen dels aliments facilita una millor alimentació i, de retruc, suposa millorar la nostra salut.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar