Per
Ràdio Balaguer
487 visites
Set cellers se sumen a la iniciativa de la consultora gastronòmica Como Pomona que organitza un viatge de premsa amb mitjans especialitzats en el món de l'enoturisme i l'enologia per escalfar motors abans de la festa
La consultora gastronòmica Como Pomona ha organitzat, entre els dies 26 i 28 d'octubre, un viatge de premsa per a periodistes especialitzats en enoturisme i enologia que, dins del programa "7 Vins, 7 Paisatges de Lleida", recorreran diferents cellers localitzats en les zones productores de Lleida.
En aquesta primera convocatòria, en el marc de la festa, hi participen Ramon Francàs (crític gastronòmic de La Vanguardia i convidat del dinar tertúlia, sobre comunicació i vins catalans, que se celebrarà demà a La Llotja), Luis Moreno (Levante de Valencia), Sònia Cortés (Cupatges), Eva Pomares (El Punt Avui), Núria Marti (Pretty Wines), Anna Vicens (Catalonia Today i Associació Catalana de Sommeliers), Jordi Bes (Ara) i José Miguel Martínez Urtasun (GastroAragón i El Periódico de Aragón).
La iniciativa –que compta amb la participació dels cellers de la DO Costers del Segre: Castell del Remei (zona Urgell), Costers del Sió (zona Artesa de Segre), Lagravera (zona Segrià), L'Olivera (zona Vall del Riu Corb), Mas Blanch i Jové (zona Garrigues), Raimat (zona Raimat) i Vila Corona (zona Pallars Jussà)– té per objectiu promocionar la qualitat dels vins de Lleida i les personalitats diverses que atorguen els múltiples i singulars terroirs que empara la denominació.
El press trip té el suport de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida), com a organitzador de la Festa del Vi; i de l'Ajuntament de Tremp que hi participa amb la campanya CordeVi. A més, allotjaments com el Parador de Lleida i l'Hotel Terradets; i restaurants com el Celler del Roser, L'Espurna o Buenos Aires (Tremp); hi col•laboren en el programa turístic i gastronòmic.
PROGRAMA
El programa s'ha iniciat avui divendres 26, amb l'esmorzar i visita al celler i Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové; i tot seguit, el grup s'ha traslladat a l'històric celler de Castell del Remei. Cap al migdia, el celler Costers del Sió ha acollit el dinar amb els mitjans de comunicació i els ha mostrat les seves instal•lacions i vinyes.
La ruta continua aquesta tarda i arribarà Lagravera per conèixer els vins de producció ecològica certificada que elabora el celler d'Alfarràs.
A la nit, els participants –que faran nit a Tremp– gaudiran d'un sopar pallarès, ofert per l'Ajuntament de Tremp, en el marc de la campanya CordeVi.
El programa del dissabte 27, s'inicia a la visita al celler Vila Corona de Vilamitjana (Pallars Jussà). Cap al migdia, el programa es trasllada a Lleida per participar en el dinar tertúlia "Com es comuniquen els vins catalans" que se celebrarà a La Llotja de Lleida i reuneix, en un únic maridatge, una selecció de dotze vins de Lleida i les elaboracions culinàries de xefs de prestigi.
A més de les experiències enogastronòmiques, els periodistes podran gaudir del patrimoni monumental de la ciutat amb la visita al Castell dels Templers de Gardeny o a La Cuirassa (call de Lleida). Al vespre, coincidint amb l'obertura del recinte de la Festa del Vi de Lleida es visitaran els estands dels cellers participants i, al vespre, se celebrarà un sopar de cuina tradicional lleidatana al Celler del Roser.
El diumenge 28, es preveu la visita al celler Raimat i una visita temàtica a la Seu Vella, sota el nom "El Vi de Pedra"; activitats prèvies al programa en el recinte de la Festa del Vi de Lleida. A la tarda, el dinar de cuina d'autor a L'Espurna i la visita al celler L'Olivera cooperativa d'integració social que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés d'elaboració del vi tancaran el programa.
El mes destacat
Notícies relacionades
Altres notícies que et poden interessar