La Fira Tast del Préssec d'Ivars estrena espai al centre del municipi i inaugura l'Espai Groc, el nou centre d'interpretació del Préssec i la Pagesia
Ivars de Noguera s'ha convertit aquest cap de setmana en el punt de trobada dels amants del préssec amb la celebració de la 14a edició de la Fira Tast del Préssec, que ha aplegat gairebé un miler de persones. La cita, de caràcter biennal, ha deixat enrere el pavelló municipal per instal·lar-se al cor del poble, a la plaça Major i als baixos de l'ajuntament, molt a prop del nou Espai Groc, el primer centre d'interpretació del Préssec i la Pagesia de Catalunya, que s'ha inaugurat coincidint amb la fira i que obrirà portes tot l'any amb visites i degustacions. El nou espai va ser inaugurat per la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Altisent, i amb la presència de les autoritats locals.
La programació firal es va iniciar dissabte amb activitats lúdiques i gastronòmiques, com un sopar popular i l'animació musical del DJ Wonder. Ja diumenge al matí, la directora general d'Agricultura, Rosa Altisent, va presidir la inauguració oficial de la fira, que va incloure tastos guiats de productes locals elaborats amb préssec d'Ivars: gelats, coques, melmelades i sucs. També es va poder visitar una exposició de fruita i de les associacions municipals a l'ajuntament.
Un dels moments més destacats va arribar amb la demostració de cuina en directe del xef Pol Cura, que va sorprendre amb propostes de postres elaborades amb la fruita estrella del municipi. Durant tot el cap de setmana, els visitants van poder comprar productes de proximitat i participar en un sorteig de lots, mentre que a la tarda de diumenge la plaça va tornar a omplir-se de públic, consolidant la fira com un aparador de referència per al préssec i el sector agroalimentari de la zona.