La Fira Tast del Pressic ha tornat aquest cap de setmana a Ivars de Noguera en la seva 13a edició que ha comptat amb una quinzena de productors. La Fira pretén promocionar tant la fruita com els seus múltiples productes derivats.
El dissabte a la tarda es va celebrar la inauguració, presidida per la Sra. Montse Bergés, delegada territorial del Govern a Lleida, que va aprofitar la seva visita per explicar que és important promocionar els productes locals. La fira va estar oberta al públic fins a les 8 del vespre i va oferir diversos esdeveniments, com l'actuació de la Banda de Cornetes, Tambors i Majorets d'Alfarràs, a més d'una degustació de la coca de prèssic i ametlles, que ostenta el rècord mundial de grandària amb 20 metres, organitzada pel Gremi de Forners de Lleida. Tot això va ser amenitzat pel cantautor local Culli de Balaguer. A la nit es va fer un sopar popular.
El diumenge, a més de la fira, es van dur a terme diverses activitats paral·leles. És el cas d'una conferència a càrrec de la Sra. Itziar Ugartechea, tècnica de la Cooperativa d'Alfarràs, sobre l'afectació de la mosca mediterrània, que es va realitzar a les escoles municipals. També el cuiner Pol Cura va realitzar una demostració de cuina amb una degustació de plats amb prèssic d'Ivars.
Al vespre es va celebrar la cerimònia de clausura de la Fira, que va ser presidida per la regidora de Cultura i Festes, Anna García, i Núria Ribera, membre de la comissió de la Fira Tast.
Els visitants, durant tots dos dies, van poder degustar productes derivats del prèssic i es va realitzar una exposició de paradetes de venda de productes locals i d'artesania, així com una mostra de fotografies de l'Antonio Galeote.
La Fira del Pressic d'Ivars de Noguera pretén promocionar tant la fruita com els seus múltiples productes derivats, i aquest any ha comptat amb una quinzena d'expositors. Aquesta edició ha estat la del retorn, després de 3 anys sense realitzar-se, dos d'ella a causa de la pandàmia i el tercer per la poca producció i la falta d'expositors.