La superfície destinada a producció ecològica a Lleida es multiplica per 31 des del 1995.

Per Ràdio Balaguer
522 visites
3F873F743F0D1Cf4142F894F6180E1F5Ecologics

El nombre de consumidors especialment preocupats per la dieta i que busquen productes bio o verds està creixent gradualment en els últims anys i, així, també la superfície i granges dedicades a satisfer les seues demandes. Per exemple, Lleida ha multiplicat per 31 el nombre d'hectàrees destinades a la producció ecològica entre els anys 1995 i finals del 2016, segons les dades de la conselleria d'Agricultura i que recull el diari Segre.

El departament que dirigeix Meritxell Serret a penes tenia registrades 2.745,8 hectàrees al començament del període, mentre que al concloure l'any passat, la xifra s'havia disparat fins a les 86.705,41. El gruix correspon a les pastures, prats i farratges, amb més de 69.000 i destaquen també el sector de la vinya, amb més de 5.000 i el de l'olivera, amb prop de dos mil hectàrees. En total, estem parlant de 462 productors vegetals.

En el cas de la ramaderia, són 286 els productors inscrits al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), l'autoritat pública de control encarregada d'auditar i certificar els productes agroalimentaris ecològics.

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar