La Universitat de Lleida dissenyarà begudes de sucs de fruita sense conservants sintètics.
Desenvolupar begudes a base de sucs de fruita, atractives, saludables i amb garanties de seguretat per al consumidor, però lliures de conservants sintètics, mitjançant la incorporació d'olis essencials emulsionats procedents de plantes, és l'objectiu de l'acord de col·laboració entre la Universitat de Lleida , la Càtedra AgroBank , Qualitat i innovació en el sector agroalimentari de la UdL i Indulleida SA, que s'ha signat aquest dilluns al Rectorat de la universitat lleidatana.
Aquesta col·laboració, finançada amb 5.000 euros per la Càtedra AgroBank, "respon a l'estratègia d'impulsar la transferència del coneixement generat a les universitats i centres de recerca cap al sector productiu, mitjançant la concessió d'ajudes que incentivin la incorporació d'idees innovadores a les empreses .
Es preveu que en finalitzar el projecte , que te una durada de sis mesos , s'hagin generat, com a mínim, dos prototips de noves begudes refrescants a base de sucs de fruita microbiològicament estables gràcies a la incorporació de compostos antimicrobians naturals nanoestructurats.
La utilització de substàncies d'origen natural per allargar la vida comercial de les begudes és una alternativa a mètodes més tradicionals, com ara el tractament tèrmic, que malmet les propietats sensorials i redueix la presència de components beneficiosos per la salut, o l'ús de conservants químics de síntesi, cada cop més rebutjats pels consumidors, segons expliquen des de la universitat lleidatana.