Les mascotes de Cunipic saluden al Follet Cerdà, mascota del Cerdanya Eco Resort de Prullans. David Isern ha reformat l'hotel familiar amb l´objectiu de teixir ponts entre el món rural i urbà
El món hi ha molts herois silenciosos. Gent que intenta fer més fàcil i agradable la vida a les altres persones. David Isern és un exemple. Fill i nét de hotelers, aquest jove cerdà ha reconvertit l´hotel familiar amb l' actual Cerdanya Eco Resort que busca l' armonia dels seus clients amb la natura.
Les mascotes de Cunipic, en Jordi, periodista i en Carles, pagès, han atravessat la Collada de Toses fins arribar a la gran planúria de la Cerdanya. Les siluetes del Pirineu i del Cadí-Moixeró saluden al viatger, explicant-li que arriben a un terra amable però dura.
Les dos mascotes, que serán dos dels protagonistes del llibre pedagògic CATALUNYA RURAL, que presentarán a la tardor el Ceo de Cunipic, Josep Piqué i el periodista, Xavi Llopart, volen fer una entrevista a David Isern, que viu i treballa a Prullans. Volen conèixer quina filosofía respira el seu negoci.
Cerdanya Eco Resort està format per un hotel, un aparthotel i un camping. Per a sorpresa dels dos capgrossos de Cunipic -el conill-toy i el conill
porquí-, a l' entrada de l´hotel els espera, entusiasmat, el follet Cerdà.
Simpàtic i divertit, la mascota de Cerdanya Eco Resort els hi explica que la verdura que es menja en els seus restaurants, la cultiven ells mateixos. En David Isern s' afegeix a la conversa i detalla el funcionament del seu negoci: - "Estimo el món rural "- exclama amb convicció i segueix narrant: -"Fa quatre anys vam redefinir tota la nostra estructura hi va nèixer Cerdanya Eco Resort, una evolució de l´Hotel Muntanya. Ho vam fer per millorar la salut del planeta i de les persones. Tenim la voluntat de teixir ponts entre el món urbà i el món rural"-, afirma, convençut de la seva aposta.
Isern invita a les mascotes de Cunipic a veure els seus horts. Mentre condueix la furgoneta d' empresa, el David se li il.luminen els ulls parlant del seu projecte vital: -" Ens produïm bona part dels nostres aliments... Fem permacultura, és a dir, agricultura que vol ser sostenible, eficient amb l' energia i respectuosa amb els éssers vius i les seves interrelacions recíproques"- informa, emocionat.
Arribats a la finca agrària, en Jordi i en Carles contemplen una gran extensió de verdures i hortalisses barrejades amb altres plantes i flors:- "Els clients els agrada venir al camp i escoltar conceptes com la importància dels ecosistemes o la soberania de les llavors".
De tornada a l´hotel, per degustar un menú de km 0, en David confessa a les mascotes de Cunipic que l´habitatge per joves que es volen instal.lar a Prullans és un drama: -" No n´hi ha! "– declara, taxatiu.
Defensor del món rural, en David no és partidari dels "pelotazos" per reactivar el Pirineu: - "Hem fet, a la Cerdanya, un pla estratègic sobre el turisme, anant cap un turisme regeneratiu i no ens soluciona res un esdeveniment com uns Jocs Olímpics d´hivern. Va funcionar a Barcelona però no té perquè funcionar al Pirineu"!
Xavi Vidal.