Montgai celebrarà la XXXVIII edició de la tradicional Matança del Porc el proper cap de setmana. El dissabte a la tarda es farà el mondongo i el diumenge la tradicional festa, amb l'esmorzar i dinar popular
El municipi de Montgai celebrarà aquest cap de setmana la XXXVIII (38a) edició de la Matança del Porc.
La tradició de la matança del porc a Montgai comença ja el dissabte a partir de les 4 de la tarda, moment en què es realitza el mandongo. Antigament també es realitzava la matança, però en l'actualitat el porc es compra ja mort. Aquest és un acte que es realitza a porta tancada.
El diumenge és el dia gran de la festa, amb l'inici de les activitats a 2/4 de 9 del matí amb un esmorzar a base de pa torrat amb arengada i vi, que es fa a la Plaça de la Fassina. L'esmorzar té un preu d'1 euro.
A partir d'aquest moment comencen els preparatius a la mateixa plaça, que s'omple de graelles per cuinar el porc. A les 12 del migdia es fa la missa i el dinar popular és previst que comenci a les 2 del migdia, amb els fesols, la botifarra i la llonganissa. El preu del dinar és de 4 euros.
Durant la matança i després de dinar, l'Ampa de l'escola La Colomina del municipi vendrà les tradicionals orelletes, elaborades durant la setmana, per tal de recaptar diners per les seves activitats.
La Matança del porc de Montgai serveix al voltant de 400 dinars, tot i que no tots es mengen a la plaça Prat de la Riba, ja que en alguns casos, es tracta de veïns que s'emporten la ració en una carmanyola per menjar-la a casa.
Els interessats a assistir a qualsevol de les activitats poden treure els seus tiquets de forma anticipada a les oficines de l'ajuntament, o el mateix dia a la Plaça de la Fassina.
En cas de pluja la cocció es farà a la Porxada de la Fassina i les taules del dinar popular es pararan a la sala Ateneu.