Montgai ha celebrat aquest cap de setmana la XXXVII edició de la tradicional Matança del Porc que va comptar amb prop de 300 tiquets venuts. Des de l'organització en fan una valoració molt positiva després de 2 anys d'aturada per la pandèmia

Per Ràdio Balaguer
390 visites
F8405C32D5380A8647Bd0F81Ce473Aa9D4Ba98048A324Db8Bca0Bdc7100E7510

El municipi de Montgai ha celebrat aquest cap de setmana la XXXVII (37a) edició de la Matança del Porc, després de 2 anys d'aturada per la pandèmia.

Tal i com marca la tradició, el dissabte es va fer el mondongo. Antigament es feia la matança, però actualment el porc es compra ja mort i el dissabte es procedeix a picar la carn, fer les llonganisses i la bullida de la botifarra.

El diumenge, el dia gran de la festa, es va realitzar un esmorzar popular de bon matí a la Plaça de la Fassina. El mateix espai va servir per coure el porc a les graelles.

A les 2 del migdia es va iniciar el dinar popular, que finalment va poder ser a l'aire lliure. El preu del dinar era de 4 euros i qualsevol persona podia comprar un tiquet per assistir-hi.

L'organització va ubicar diverses taules a la mateixa plaça, on a més de la llonganissa, botifarra i els fesols, els assistents torbaven pa recent torrat i porrons de vi.

Els assistents van valorar molt positivament la festa, tot i que el nombre de participants va ser inferior als habituals abans de la pandèmia. Aquest any van ser prop de 300 els tiquets venuts. Així i tot, des de l'organització en fan una valoració molt positiva. Ho explica Elisabet Darba, membre de l'organització de la festa.

També hi va ser present un any més l'Ampa de l'escola La Colomina del municipi, que va vendre les tradicionals orelletes, elaborades durant la setmana, per tal de recaptar diners per les seves activitats.   

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar