Núria Gil destaca la tradició de qualitat i de proximitat del comerç i la restauració lleidatans. La delegada ha visitat el restaurant Cal Farré de Vallafogona de Balaguer i la xarcuteria-carnisseria París de Balaguer, recentment guardonats en els Premis Nacionals de Comerç 2025

Per Ràdio Balaguer
142 visites
251204 Visita A La Xarcuteria Carnisseria Paris De Balaguer

La delegada del Govern a Lleida, Núria Gil, ha ressaltat la tradició de qualitat, proximitat i bon servei de la restauració i del comerç de Lleida. Ho ha fet en el transcurs de la visita al Restaurant Cal Farré de Vallfogona de Balaguer i a la xarcuteria-carnisseria París de Balaguer, que recentment han estat reconeguts en els Premis Nacionals de Comerç 2025. Aquests guardons estan organitzats per la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, adscrit al Departament d’Empresa i Treball.

Concretament, Cal Farré ha estat distingit en els Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris per haver ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s'han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional. Des del l’any 1924, quan els avantpassats dels actuals responsables del negoci van fundar un cafè a la planta baixa del mateix emplaçament on es troba actualment el restaurant, quatre generacions han anat ampliant-lo i adaptant-lo als temps. Per la seva banda, la xarcuteria-carnisseria París ha rebut el Premi al Comerç més Innovador, per haver esdevingut, des del seu inici l’any 1983, un símbol d’excel·lència, de combinació de tècniques tradicionals amb noves tecnologies, i de compromís amb el comerç local i l’ofici carnisser i per haver creat una àmplia gamma de productes artesanals exclusius que combinen sabor, sostenibilitat i presentació visual atractiva.

En la visita Cal Farré, la delegada ha felicitat als seus responsables perquè “ser centenari no és només una qüestió de temps, sinó d’haver-lo omplert de sentit, d’esforç, de coherència, de compromís, de passió i d’una manera de fer que ha aconseguit aquesta cosa tan difícil de guanyar-se contínuament la confiança dels clients durant tants anys”.

A la xarcuteria París, Gil ha agraït als propietaris haver sabut millorar i innovar sense perdre les arrels i millorant cada dia sense renunciar a l'essència del seu ofici, confiant en els productes de proximitat i tenint cura de la sostenibilitat en els processos”. “Els comerços, més enllà de la funció de subministrar productes o serveis a la ciutadania, arrelen les persones al territori, creen vincles i construeixen comunitats”, ha assenyalat. Al mateix temps, els ha felicitat per la seva projecció internacional, atès que el passat mes de març van formar part de la Selecció Espanyola de Carnissers que va participar al ’World Butchers' Challenge 2025, celebrat a París, on van obtenir el premi a la millor elaboració de porc del món i el Premi a la Sostenibilitat per a l'equip espanyol.

Núria Gil també ha ressaltat el suport econòmic del Govern a la modernització del sector del comerç a través d’eines com el Pla de Competitivitat, Creixement i Innovació 2024‑2028 per reforçar la qualitat i la competitivitat del comerç local i de petit format, promoure la digitalització, facilitar l’adaptació dels establiments a les noves realitats relacionades amb els hàbits de consum i la sostenibilitat, ajudar en l’obertura de nous establiments i incentivar comerços en municipis petits.

En aquestes dues visites d’avui, la delegada ha estat acompanyada pels propietaris dels establiments, Ramon Prat en el cas del restaurant, i Ana París i Antoni Guillaumet, en el del comerç; el director del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Moisès Rodríguez, i la directora dels Serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Pilar Espax.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar