Oli Castelló es fa amb el Premi Verge Extra Fruitat Verd Amarg a la 59a edició dels Premis de l'Oli, que es van entregar al a Fira de l'Oli de les Garrigues  

Per Ràdio Balaguer
722 visites
1Ba66D5881B216144A182770296Ad51Aolicastellalafiradelesborges1

Oli Castelló s'ha fet amb el Premi Verge Extra Fruitat Verd Amarg per a Grans Productors a la 59a edició dels Premis de l'Oli. El premi es va entregar aquest passat cap de setmana en el marc de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, celebrada a les Borges Blanques.

Oli Castelló tenia assegurat el premi ja que els 2 olis finalistes a la categoria eren de producció seva. Tal i com explica Gabriel Alsina, propietari d'Oli Castelló, la seva empresa fa 23 anys que exposa en aquesta fira i de les 22 vegades que s'ha presentat al concurs n'ha guanyat 17, amb premis en diverses categories, tot i que acostuma a presentar el 'verd amarg'.

Alsina s'ha mostrat molt satisfet per aquest nou reconeixement, del que destaca la dificultat d'aconseguir ser premiat en una fira on tots els expositors són locals. Segons explica ''és la demostració que a la Noguera també en fem de molt bo, d'oli''.

Per Alsina aquest ha estat un any difícil, per l'escassetat d'olives, i per la pedregada que va caure a la zona de Balaguer, amb una molt alta afectació.

Pel que fa a l'oli premiat, Gabriel Alsina diu que com el nom del premi indica, ''és un oli verd, amarg i intens, amb un gust afruitat, i que és ideal per consumir en cru, ja sigui en amanides o sucant en pa''.

Després d'aquest premi, Oli Castelló continua amb la seva elaboració i la participació en concursos a nivell internacional, com el Dubai Olive Oil Competition. Oli Castelló ha recollit ja premis en certàmens tant variats com els celebrats a Grècia, Israel, Estats Units o el Japó.

D'altra banda, durant la mateixa Fira de l'Oli es van nomenar els Ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, que aquest any seran el periodista Pepe Antich, i la bloguera de cuina balaguerina Dolors Mateu. Durant l'acte se li va lliurar una olivera de plata a més d'un diploma acreditatiu, en reconeixement per la seva tasca en la difusió de l'ús de l'oli d'oliva verge extra.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar