Os de Balaguer ha celebrat aquest diumenge la XII edició de la Fira de la Suca o Fira de les Aspres. El certamen combina la promoció del producte local i de proximitat, amb activitats paral·leles per a tots els públics

Per Ràdio Balaguer
1014 visites
B23D79De105B5B8Ee7F19E10D18Ada35D57E194118574420Aad5Ced73Af24Ee3

 

Durant tot el matí el municipi ha acollit als seus carrers diverses activitats com la tradicional fira amb parades de productes artesanals i turístics de proximitat, o el tradicional esmorzar popular, la Suca, amb el pa amb l'oli del primer raig del molins d'Os.

Un any més la fira també ha comptat amb activitats paral·leles com una mostra de prop de 30 vehicles clàssics, passejos amb ponis, un espai dedicat a la recent declaració del toc manual de campanes com a patrimoni immaterial de la humanitat, o la presentació del vi "Bellpuig", del Monestir de les Avellanes. Es tracta d'un nou vi criat amb tenalla de terrissa amb un sabor mediterrani, per a fer present aquest agermanament entre el Monestir d'Os de Balaguer i el Monestir de Bellpuig del municipi mallorquí d'Artà, segons ha explicat Robert Porta Roigé, director del Monestir de les Avellanes.

Estefania Rufach, alcaldessa del municipi, ha parlat per Ràdio Balaguer d'una fira que vol ser un aparador del producte de proximitat d'Os de Balaguer i els municipis de la zona, també de la seva artesania que pretén donar a conèixer el territori als visitants.

La fira s'ha celebrat durant tot el matí, i la inauguració oficial poc abans del migdia ha anat a càrrec del personatge de l'Esperanceta.

A més, durant tot el matí, i a banda de les parades d'artesans, productors i les entitats locals, s'ha sortejat entre els assistents 6 lots amb productes de proximitat.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar