Un 40% de la verema 2016 del grup Tomàs Cusiné serà de producció ecològica. El Castell del Remei acollirà en dos anys un centre d'interpretació de la finca i el model de vida rural vinculat a la producció històrica del vi

Per Ràdio Balaguer
500 visites
Storage

Un 40% de la verema d'aquest 2016 del grup Tomàs Cusiné, que compta amb finques al Castell del Remei a Penelles (Noguera), la Pobla de Cérvoles i el Vilosell (Garrigues) i a Poblet, a la Conca de Barberà), serà de producció ecològica. Així ho ha anunciat el responsable del celler, Tomàs Cusiné, que ha destacat la importància d'enfocar la producció cap a un model més "sostenible" i respectuós amb el medi ambient que al mateix temps garanteix un vi amb millors garanties saludables per al consumidor. En aquest sentit, Cusiné ha assenyalat que un 80% de les 165 hectàrees de vinya del grup ja estan en "procés ecològic". La finca de referència de Cusiné, el Castell del Remei, acollirà en dos anys un centre d'interpretació museïtzat que explicarà la història d'aquest indret turístic de la comarca i la demarcació de Lleida en general.

Segons Cusiné la verema 2016, que sortirà al mercat en dos o tres anys en segons quins negres, serà al 40% de producció ecològica amb certificat del consell regulador. L'objectiu però del celler és que en el termini de cinc anys la producció ecològica sigui del 100% de les vinyes ja que el "mercat va cap aquí", sobretot per als consumidors de països nòrdics, i perquè cada vegada es vol saber més sobre com s'elabora el vi i quins productes hi ha al seu darrera.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar